用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 子女什麼時候回來過聖誕節
樓主: andyng2014
go

子女什麼時候回來過聖誕節 [複製鏈接]

回覆:scso 的帖子

用skype 便可以面對面講話

回覆 brother4 的帖子

因skype & Line收得差, 成日斷線, 所以無用

scso 發表於 14-12-9 23:35
回覆 brother4 的帖子

因skype & Line收得差, 成日斷線, 所以無用
Skype用過兩三次,多數每日都whatsapp,都ok啦!

回覆 scso 的帖子

試試用電腦 Skype 吧,會穩定啲。

引用:回覆+scso+的帖子 試試用電腦+Skype+吧,

原帖由 Bling2013 於 14-12-10 發表
回覆 scso 的帖子
電腦用好好多,我地多數一傾就半個鐘,lDD一定唔可以

Ding

引用:用特區護照去法國免簽,怕的是搶/扒手 +

原帖由 brother4 於 14-12-09 發表
用特區護照去法國免簽,怕的是搶/扒手
知你係學生背包客唔會槍,因為唔會有太多錢在身,佢地目標係強國人

Ding

回覆:子女什麼時候回來過聖誕節

之前明珠台,—套天下無賊,主持去很多地方,什麼都遇見,出外小心點,自己算黑,泰國俾人搶手袋,香港失了錢包,証件最後在垃圾箱找到,錢冇了,加拿大俾人偷了背包,美國租車,原來之前是失車,俾警察當賊,好彩有小孩一起,冇粗暴對待,最後租車公司賠償,是免租車費用。。。

Bling2013  好黑 wor !  發表於 14-12-10 09:55

Ding 發表於 14-12-10 08:09
電腦用好好多,我地多數一傾就半個鐘,lDD一定唔可以
我仔每星期一次傾2個鐘skype,佢次次都唔肯收線
可憐天下父母心 :cry:

引用:回覆+scso+的帖子 試試用電腦+Skype+吧,

原帖由 Bling2013 於 14-12-10 發表
回覆 scso 的帖子
其實要穩定的話,最重要係網絡質素及速度,如有WIFI就最好。

mimikitty28 發表於 14-12-10 09:24
我仔每星期一次傾2個鐘skype,佢次次都唔肯收線

好乖!仔肯咁做好難得。 我女每日 Skype 兩次,傾幾句,假日傾長啲。

引用:之前明珠台,—套天下無賊,主持去很多地方

原帖由 brother4 於 14-12-10 發表
之前明珠台,—套天下無賊,主持去很多地方,什麼都遇見,出外小心點,自己算黑,泰國俾人搶手袋,香港失了 ...
嘩!咁真係好黑,但無論點,就算係香港都要小心,貴重物品不能放背囊。

回覆 亮燈 的帖子

我女學校 wifi 唔穩定,她電話用 3G。

佢係用學校wifi的,但都好疾同斷線,好羡慕有些家長同小朋可以傾咁耐電話,我仔無乜野同我講,所以我都唔係好知佢係學校係點,昨天收到到他sms比我,叫我email給學校攞返部電腦,因他在晚間偷用被學校發現,有事就識揾我,無事就唔so我,有時仲忘記打電話比我

scso 發表於 14-12-10 09:37
佢係用學校wifi的,但都好疾同斷線,好羡慕有些家長同小朋可以傾咁耐電話,我仔無乜野同我講,所以我都唔係好知 ...

仔係咁啦!有時佢哋會扮 cool,又冇心肝,妳唯有多啲揾佢啦。

回覆:Bling2013 的帖子

阿仔都一樣,要我買野就識搵我,平時就問一句、兩句,都係答一句,係前幾日考完試,就主動報告whatsapp,話溫到死死下,但只考唔重要既野,好唔抵咁話。吹脹。

引用:之前明珠台,—套天下無賊,主持去很多地方

原帖由 brother4 於 14-12-10 發表
之前明珠台,—套天下無賊,主持去很多地方,什麼都遇見,出外小心點,自己算黑,泰國俾人搶手袋,香港失了 ...
失車都攞嚟租俾人,邊間租車公司

Ding

引用:佢係用學校wifi的,但都好疾同斷線,好羡慕有

原帖由 scso 於 14-12-10 發表
佢係用學校wifi的,但都好疾同斷線,好羡慕有些家長同小朋可以傾咁耐電話,我仔無乜野同我講,所以我都唔係好知 ...
有D小朋友係比較含蓄,可能時間耐左會開始掛念屋企人

Ding

我仔都係咁, 電話網絡唔穩定, 電話成日窒窒下; 打電話俾我時又好似好忙咁, 已經唔係多時間打電話 (每日只有1小時), 用email都只答一句起, 兩句止; 返而見面時重多嘢講

我們用facetime ,她用wifi,我們用也用wifi,我們和女兒一天通話三次,早晨起來一次,中午吃飯一次,放學一次,三次時間加起來都超過一個鐘。
facetime非常好,又可以看到彼此。

引用:我們用facetime+,她用wifi,我們用也用wif

原帖由 andyng2014 於 14-12-10 發表
我們用facetime ,她用wifi,我們用也用wifi,我們和女兒一天通話三次,早晨起來一次,中午吃飯一次,放學 ...
乜你個女有咁多時間可以打比你既?
我個仔星期一至五都好忙,星期六同星期日得閒d, 但都吾一定打返黎

‹ 上一主題|下一主題