用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 連2、3線嘅幼稚園都無am offer, 1、2線嘅更加唔洗諗⋯ ...
樓主: sheepyland
go

連2、3線嘅幼稚園都無am offer, 1、2線嘅更加唔洗諗⋯ [複製鏈接]

回覆:wrongmary 的帖子

咁仲未絕望,寄望未出嗰d....祝福你。

回覆:連2、3線嘅幼稚園都無am offer, 1、2線嘅更加唔洗諗⋯

下晝班都唔錯吖

引用:其實大家講未有offer係咪指學券學校為主?

原帖由 Katherinee 於 14-12-01 發表
其實大家講未有offer係咪指學券學校為主?係咪如果捱貴學費私校(非名校神校)多數會有位,只係大家唔太想 ...
都唔係,我有無學券都報,反而神校無報

回覆:連2、3線嘅幼稚園都無am offer, 1、2線嘅更加唔洗諗⋯

其實而K1上下午班都無乜所謂,好多學K2都只有下午班

真係好鬼擔心,我都未有offer,暫時只得2間waiting,仲有一間未知,不過應該都凍過水,waiting有排先知會唔會有位....真係只有等等等..........

你報咩區幼稚園?

回覆:milkbear328 的帖子

寫多兩封求位信啦!

引用:點解咁多人係都要am既?+pm都唔錯呀,我兩隻

原帖由 johnnywalker 於 14-12-01 發表
點解咁多人係都要am既? pm都唔錯呀,我兩隻b都係揀pm,同學少d,老師照顧好d。 ...
因為我係FTM,所以想佢讀am,下晝可以多d時間帶佢去遠d同密d玩,同有時daddy下午放半晝又可以多d去玩,但如果我係返工嘅,就真係am pm都無所謂,反正佢點都無街去~

回覆:sheepyland 的帖子

3月都好過細b好多啦

其實邨校都800-1000人爭70-80個位

我個都係3月b, 坐定定做晒所有野,2間都係waiting,仲有一間未出結果,擔心中

引用:3月都好過細b好多啦 +

原帖由 gg33 於 14-12-02 發表
3月都好過細b好多啦
唉…唔好咁老定…因為我pm offer果間,竟然有9同12月B有am offer, 當時阿仔做曬講曬老師要求外更超額完成,以為好有機會am,如果同一標準下一定唔會差過12月B呱~所以餘下嘅學校都唔敢有期望…

引用:Quote:原帖由+gg33+於+14-12-02+發表3月都

原帖由 sheepyland 於 14-12-02 發表
唉…唔好咁老定…因為我pm offer果間,竟然有9同12月B有am offer, 當時阿仔做曬講曬老師要求外更超額完成, ...
咩叫竟然有細b offer....咁講對細b好唔公平...

引用:Quote:原帖由+sheepyland+於+14-12-02+發表

原帖由 arielxying 於 14-12-02 發表
Yup. 细b会有细b評分標準。大b識做的也不代表叻。

引用:Quote:原帖由+sheepyland+於+14-12-02+發表

原帖由 arielxying 於 14-12-02 發表
所以咪話唔好唔老定囉~證明左係"公平",大B未必有優勢

引用:回覆+wrongmary+的帖子 仲有無其他學校仲

原帖由 helenmelody 於 14-12-01 發表
回覆 wrongmary 的帖子

仲有無其他學校仲未出結果, 仲有希望?? 細B今年真係特別慘 ...
我細b一早有k1收,還要有學卷
但是pm

引用:回覆+helenmelody+的帖子 兔年仲多B過龍年

原帖由 babyhamster 於 14-12-01 發表
回覆 helenmelody 的帖子

兔年仲多B過龍年,不過都係超晒額。無計!
因為兔年多雙非,以本地媽媽來講,龍年係多人過兔年的!

我個仔係10月細B,  11月中已經有am offer,  不過係村校.  佢In果時都冇咩反應, 反而收左.  到而家為止, 連續收了兩至3封waiting,  不過In果時其實又In得唔錯,  有時真係好睇彩數.

回覆:sheepyland 的帖子

如果好心儀的學校,唯有寫信講轉去上午的原因。

‹ 上一主題|下一主題