用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 請問 SFA 幾時會 call waiting ?
go

請問 SFA 幾時會 call waiting ? [複製鏈接]

請問 SFA 幾時會 call waiting ? 會在第一次註冊後,或者下年先 call?

0    0    0    0

回覆:請問 SFA 幾時會 call waiting

我都等緊張

引用:請問+SFA+幾時會+call+waiting+?+會在第一

原帖由 babybbmm 於 14-11-29 發表
請問 SFA 幾時會 call waiting ? 會在第一次註冊後,或者下年先 call?
通常六月先call waiting.

我想問有waiting letter?

引用:我想問有waiting+letter?

原帖由 pakiwong 於 14-11-29 發表
我想問有waiting letter?
應該冇 waiting letter,全部 2nd in 後 唔收的也是 unsuccessful

引用:Quote:原帖由+babybbmm+於+14-11-29+發表請

原帖由 四隻貓 於 14-11-29 發表
通常六月先call waiting.
又繼續等

之前有朋友是出了大抽獎後筆試考入SFA,好似唔會call waiting.

引用:之前有朋友是出了大抽獎後筆試考入SFA,好

原帖由 elvisBB 於 14-11-29 發表
之前有朋友是出了大抽獎後筆試考入SFA,好似唔會call waiting.
希望可被選中做 paper la, 我小朋友做 paper 比較好過 face to face interview

回覆:請問 SFA 幾時會 call waiting ?

點解你們喜歡sfa,好多人也不like.太谷

回覆:evil 的帖子

升中proven record。 朋友仔TSL 衰左,反而SFA收左,好開心,焉知非福.

我喜歡 SFA 時英文小學,打好英文底,中學諗住返澳洲讀書。
我囝 2nd 時咁啱同 group 分別是他 k1,k2 n k3 的同學,共七個,約都冇咁啱,仲要同一 group, 出咗 result 後問返他們,他們也是 unsuccessful , 唉,:;pppp:

引用:之前有朋友是出了大抽獎後筆試考入SFA,好

原帖由 elvisBB 於 14-11-29 發表
請問點先會有筆試机会?係六月可以再re apply? 還是学校會在second in unsuccessful 嘅小朋友𥚃面選人再做paper ?

係EK都見到好多人收左offer都唔去讀SFA , 所以應該好多位係6月份再出現

今年10月仲有收P1插班,如果真係好鍾意,努力唔好放棄,有機會㗎

babybbmm 發表於 14-11-29 16:57
應該冇 waiting letter,全部 2nd in 後 唔收的也是 unsuccessful
我都真係未聽到有人上來報係收waiting letter. 但又好好奇sfa 係會出多幾多offer預人give up 呢?萬一失預算咪會超收或唔夠學生?到時咪又係要call waiting...
其實好多神/熱門校final round都係waiting or offer. 至少帶給人希望。

引用:我知道在大抽獎後,+有3位後補生註冊(之後再

原帖由 mimics218 於 14-12-02 發表
我知道在大抽獎後, 有3位後補生註冊(之後再有無唔知)

10月份有1位同學退學, 有後補位也肯定不會多.
Only 3 kids offered a place after lucky draw, seems chance is very slim

佢出offer時已經預有人放棄,但都有失預算啦。根據去年收生應是160人,但去年小一有成179人。

計得好準 max 45 x 4=180人max

‹ 上一主題|下一主題