用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果接受直資, 另一間直資又有offer, 點算? ...
go

如果接受直資, 另一間直資又有offer, 點算? [複製鏈接]

想問如果註冊一間直資A, 會要求簽取消自行同意書, 並交比教育署, 但其實等緊另外一間直資B, 請問教育署會否把我接受的直資A資料知會直資B呢?謝謝!
   2    0    0    0

Choose the one you want and release the other(s) for good.

回覆:如果接受直資, 另一間直資又有offer, 點算?

直資可以註冊多過一間, 不過最好盡快決定讀邊間, 將不需要的學位留俾有需要人仕。

juliso 發表於 14-11-24 12:52
Choose the one you want and release the other(s) for good.
小朋友只會讀一間, 我hold 嚟做乜, 我只想問教育署會否把我接受的直資A資料知會直資B, 因為我仲喺等緊直資B呢?謝謝!

tantanmama  不會, 直資間消息不互通的.   發表於 14-11-24 13:54

Thanks tantanmama

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:juliso+發表於+14-11-24+12:52+Choos

原帖由 hell_hell_ 於 14-11-24 發表
小朋友只會讀一間, 我hold 嚟做乜, 我只想問教育署會否把我接受的直資A資料知會直資B, 因為我仲喺等緊直資B ...
無問題的,放心吧

回覆:Charlotte_mom 的帖子

Thanks so much you are always helpful! Will give up the offer from DSS A if I get offer from DSS B

Charlotte_mom    發表於 14-11-24 15:50

回覆:Charlotte_mom 的帖子

Thanks so much you are always helpful! Will give up the offer from DSS A if I get offer from DSS B

‹ 上一主題|下一主題