用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 聖心幼稚園面試後感,希望有關人士反思 ...
樓主: alicebear
go

聖心幼稚園面試後感,希望有關人士反思   [複製鏈接]

引用:樓主,我明白當日你及小朋友非常辛苦,等得

原帖由 vickywong1014 於 14-11-26 發表
樓主,我明白當日你及小朋友非常辛苦,等得耐及受氣,當日安排亦真的欠妥善,因作為義工的我當日所見,很多 ...
本人從來沒有指出學校行政及對龍年小孩入學的壓力。請細閱早前帖子,或許還未能明白我的觀點,在此不再重複。   
至於家長義工及學校是非,閱帖者自會自行思考。
在此恭喜你女女能入讀心儀學校,並祝願你女女學途愉快。

Cutemom0808 發表於 14-11-27 00:40
都係果句,改晒group in 一次in 10個,1600個好快in完,最好好似其他學校,未夠鐘唔俾入學校,我今年in咁多 ...

一對一in 都有 , 不過就吾係一日in 曬 , 分開二日in 應該搅掂曬

未夠鐘唔俾入學校都好呀 , 這麼多人係學校得個亂字

面試安排問題學校應該知道。學校能使小朋友開心上學、不自覺地跟上較深的課程簡直是奇蹟。如果你認為面試安排失當和家長EQ有問題、繼而reject offer,那真是你個人選擇。

我都覺得等嘅時間係唔短, 不過都可以接受。
義工家長當日都好有禮貌同笑容。
Group in老師都好投入同感覺敬業樂業。
單獨in時遇到個老師,後生但好嚴肅冇笑容,我囡入到去冇即刻坐低,係老師面前轉左2個圈,老師完全冇意慾想誘導佢過來坐,仲用d唔耐性嘅語氣叫我叫番我囡過來。
我覺得我囡唔好彩遇到個唔夾佢老師,但相信聖心仲有好多有愛心老師嘅。

回覆 lazylazymama 的帖子

你是今年in?  Post 是2014年的

回覆 mapp2009 的帖子

冇睇到日子添..HAHA...Yes我係今年in

簽名被屏蔽

回覆 puichingforsure 的帖子

2015年已經分兩日 in

不過舊年排左好耐好耐好耐, 安排超差!

回覆:alicebear 的帖子

回覆:聖心幼稚園面試後感,希望有關人士反思

原來個帖係上年既

回覆:聖心幼稚園面試後感,希望有關人士反思

平心而論 ,面試當日安排真係有問题 , 尤其我大住肚湊個女等成個鐘先有得見, 當中有半個鐘係企或行樓梯. 見完真係覺得好辛苦。

但唔滿意面試安排同有offer会否accept offer係兩回事。

真心喜歡聖心gei 家長你哋係咪應該向學校反映網上feedback 令下年安排可以更好, 而唔係掩耳拒绝聆聽其他人gei feedback? 或漫罵其他家長? 我所有朋友經歷了聖心面試都是負面意見的。

回覆 hsknikki 的帖子

你是今年in?  

原文Post 是2014年的, 去年的

今年已分兩日, 學校已有善, 畢竟申請者眾多, 等候是少不了, 祝生產順利, 大B早有靚offer!!
‹ 上一主題|下一主題