用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 跑馬地寶血 VS 北角明慧國際
樓主: winanlo
go

跑馬地寶血 VS 北角明慧國際 [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆:跑馬地寶血 VS 北角明慧國際

至於你話target 傳統小學,包括出去考私小直資嗎? 據我所知舊年有女同學人考到真光,佢係我仔同學的家姐。仲有人考到漢華讀緊。其他的我冇親身問過所以就唔清楚。今年暫時local class都有幾個小朋友考到有offer, 國際部我就唔冇問知道喇。

阿囡讀緊國際班, 老實講, 見佢真係好開心, 好鍾意返學, 番到黎成日講學校學嘅野, 老師, 同學.

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+currylamb+於+14-11-17+發表

原帖由 myserena 於 14-11-17 發表
啟x,very bad :;pppp:
係咪杏花村果間? 當年我地第一個offer 就係杏花啟x下午,留咗位最後冇讀因為我覺得校舍超級細同啲老師感覺麻麻地,再加上朋友同我講課程偏淺將來上小學會辛苦。最後放棄埋小西灣迦南同聖道明揀咗讀明慧。我覺得冇揀錯呀至少N直升K唔駛煩

小女由N班到畢業今年讀小一,她都不停堤住眀慧還問為什麼明慧沒有小學。真心講我唔覺得是商業味重,反而覺得學校老師好有耐心和愛心還很樂意和家長交流.

醒目開學勳章

引用:小女由N班到畢業今年讀小一,她都不停堤住

原帖由 fishman123 於 14-11-25 發表
小女由N班到畢業今年讀小一,她都不停堤住眀慧還問為什麼明慧沒有小學。真心講我唔覺得是商業味重,反而覺 ...
我果仔都話想讀明慧小學

醒目開學勳章

不過,其實我覺得寶血都係一間好學校。如果有宗教信仰就更好。你本身住邊區架,如果住 net 12 你揀寶血,將來可以選區內好多有名的小學,如果派得唔好,可能寶幼學生叩門寶小會有priority?

明慧有offer?

回覆:winanlo 的帖子

我個女都讀梗明慧n班,佢讀得好開心!
同埋我覺得老師好有愛心,仲會不時打俾我講番小朋友學校狀況!
同埋學術應該唔差!
不過,龍校確實好吸引!起碼唔駛煩!

我女兒都讀緊明慧國際班N班,我覺得老師十分nice,有交帶,很有愛心,常常主動向我報告女兒上學情況,女兒也十分喜歡上學。所以我相信老師對學生們很疼愛及有耐性。另外人家說學校商業化,老實說,我並没有這感覺。相反我認為如學校有足夠資源教學,效果應該會相對地好的。

請問去到K2-3會唔會好多功課?好深嗎?多親子功課?
‹ 上一主題|下一主題