用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教挪威差會主辦信義中英文幼稚園
樓主: catmint11
go

基督教挪威差會主辦信義中英文幼稚園 [複製鏈接]

回覆 Bonbonita 的帖子

25/10 IN 11:55 分的.

INTERVIEW 時老師會比佢吔玩陣WARM UP 下先, 之後先正式 INTERVIEW ( 去咗禮堂) , 我小朋友好開心, 好投入, 同埋佢好合作, IN 咁多間, 幾乎呢間係最好表現, 可能佢自己都想讀呢間

回覆 catmint11 的帖子

我都係. 如果又一村收, 我都會放棄的, 但又有點不捨..

引用:回覆+Bonbonita+的帖子 25/10+IN+11:55+分

原帖由 cubixluk 於 14-11-20 發表
回覆 Bonbonita 的帖子

25/10 IN 11:55 分的.
會吾會覺得四千呎的校舍有点細呢?我好想阿女有個大D既空間跑跑跳跳。但校舍雖然細,但interview後又可以玩水又可以玩車車,我女好開心,唉,崇真,民生等大校卻無法令阿女玩得甘開心。

我覺得有戶外地方已經好好架啦,真係唔係咁多幼稚園有戶外地方! 之於大同少,佢收生咁少,細D地方都好正常,感覺都唔係好細啫.....
今日我收到仔仔呢間全日班有OFFER,超開心呀!!

我覺得有戶外地方已經好好架啦,真係唔係咁多幼稚園有戶外地方! 之於大同少,佢收生咁少,細D地方都好正常,感覺都唔係好細啫.....
今日我收到仔仔呢間全日班有OFFER,超開心呀!!

回覆 catmint11 的帖子

其實我唔覺得細架喎. 比起好多幼稚園, 佢算係咁, 起碼自己獨立校舍,.

講真好似又一村呢啲咁正既學校, 多人爭, 又未必輪到啦...

希望可以同呢度咁多位做同學啦, 不過我煩緊校車問題, 我要响美孚上車, 阿仔唔知辛唔辛苦

引用:我覺得有戶外地方已經好好架啦,真係唔係咁

原帖由 Bonbonita 於 14-11-25 發表
我覺得有戶外地方已經好好架啦,真係唔係咁多幼稚園有戶外地方! 之於大同少,佢收生咁少,細D地方都好正常 ...
恭喜,恭喜!

回覆:基督教挪威差會主辦信義中英文幼稚園

收左我个细仔全日班,我会比他讀。

醒目開學勳章

收咗我仔仔全日班

信義分兩批寄信,10月中尾或11月中尾,今天老師親自打來話收咗全日班,提我睇email 細節。依間學校無論校舍,老師都好好。

點解好多家長如果又一村收就放棄挪威?又一村有咩咁好?我兩間都有offer 所以想你地比d意見

回覆:Daisyb 的帖子

又一村可能岀名D,同朋友講尼間信義,十個有十個都唔識! 我冇得簡只有尼間offer. 但巳經好滿足!

回覆:Daisyb 的帖子

又一村好似天天有英文,活動空間較大,我懷疑名氣大D,會否對升小一有些幫助?但娜威俾我interview時既感覺好好,人少D,我又會諗會吾會對小朋友更加照顧周到呢?

統一派位對講邊間幼稚無影響除非叩門

的而且確揶威各方面都好好只欠名氣

我今日收到學校2/5 返去教費通知, 想問下大家 - 點解我吔全日班膳食費- 600 , 仲要再加茶點- $200 ????
同埋佢每個月學費其實係幾多呢???
九月要交1XXX, 但十月呢, 係咪連埋膳食, 要交成 3000 一個月???

見到佢堆收費, 我覺得好謀利 , 同我當日聽講座既理念有點不一樣....

回覆:cubixluk 的帖子

學費唔係包膳食?
我讀緊班係全包

回覆:天使CHUBB 的帖子

補充。指依加讀緊另一間N班全包。
你係交留位費?

回覆 天使CHUBB 的帖子

唔包呀, 學費係 $24XX + $600 LUNCH + $200 茶點 = $32XX 一個月

回覆 天使CHUBB 的帖子

交咗留位費啦. 不過收到張雜費單, 走嚟問下啫...
膳食 $800 / 月, 好似好金咁
‹ 上一主題|下一主題