用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教挪威差會主辦信義中英文幼稚園
go

基督教挪威差會主辦信義中英文幼稚園 [複製鏈接]

剛收到到呢間幼稚園收了阿女讀全曰,有一間收,其實都好開心了。但網上資料有限,有人知道這學校校風好嗎?教師如何?

1    0    0    0

回覆 catmint11 的帖子

我個仔都收咗讀全日, 我去聽過佢 9 月尾的講座, 個人覺得幾好, 話好深唔係, 但因材施教,
我鐘意啲老師好有愛心, 有某幾個, 睇得出佢吔好鐘意小朋友, 我之前對呢間學校無乜認識, 但去完OPEN DAY, 我都幾鐘意呢間學校, 如無意外, 都會比佢讀.

回覆:基督教挪威差會主辦信義中英文幼稚園

我都想報,但唔知有冇校車?

引用:回覆+catmint11+的帖子 我個仔都收咗讀全

原帖由 cubixluk 於 14-11-13 發表

我個仔都收咗讀全日, 我去聽過佢 9 月尾的講座, 個人覺得幾好, 話好深唔係, 但因材 ...
多謝你的回應。聽完安心好多。面試時感覺學校都幾大,奇怪睇書上資料學校面積才四千平方呎,吾通未計outdoor面積?!

回覆:longsky 的帖子

佢校車服務的,你可打去問下去吾去你那區。

Congratulations! My son went to the interview but we haven't received the letter yet, a bit worried now.
I like this school. The interview day is like a open day. My son enjoyed the games a lot! The teachers are very caring and I believe it is a good school for children.

你係幾時面試架?

回覆 cubixluk 的帖子

你係幾時面試架?

回覆:Bonbonita 的帖子

我11月1曰,in 11:00am. 我發現面試真系有危才有機,我女in時超扭計,老師第一次叫我地去in,佢睇書睇到吾肯去面試,老師無迫佢,話轉頭再叫佢,第二次叫,又玩到吾願走,吾肯入面試室,但最後我用方法令佢肯入去,入去又吾肯坐櫈,我都無計可施,但佢坐在我大脾就肯答問題,老師問我佢是否成日扭計,甘問法我以為衰梗。個女由情緒失控漸穩定而且回答亦越答越流暢,或許是這個由不穏變穩定令佢成功入圍。希望你也盡快收到信啦。

引用:我11月1曰,in+11:00am.+我發現面試真系有

原帖由 catmint11 於 14-11-13 發表
我11月1曰,in 11:00am. 我發現面試真系有危才有機,我女in時超扭計,老師第一次叫我地去in,佢睇書睇到吾 ...
我10月25號in,但仲未有信哦。

回覆:catmint11 的帖子

依家未收到係咪代表唔收?

回覆:3KM 的帖子

我都係25/10in都未收到信呀!

引用:依家未收到係咪代表唔收? +

原帖由 3KM 於 14-11-15 發表
依家未收到係咪代表唔收?
我諗可以打去問下,我諗一般收吾收都會通知一聲的。

我估你係1025in tim, 因你咁早有信。咁有可能佢地寄左有OFFER先,咁我個仔無望了~~我係102511:00am,仔仔表現同你個女差唔多,玩到唔肯去面試,入到去又四周走,但答到老師全部問道。

我真心覺得呢間幾好的,老師很有愛心,如果你都想讀全日班,呢個真是一個不錯的OFFER!!

謝謝你的鼓勵,我有好消息話你知啦~~

回覆 kili_138 的帖子

我都係1025in,打過俾學校,佢話係分批寄出,分批寄出唔出奇,奇就奇在第二批IN果批都收左信,所以我估佢寄左有OFFER先~

學校話如果11月尾都未收到信就再打俾佢地,有無OFFER都有信的。

回覆 3KM 的帖子

打過俾學校,佢話係分批寄出,學校話如果11月尾都未收到信就再打俾佢地,有無OFFER都有信的。

回覆 raytem 的帖子

打過俾學校,佢話係分批寄出,學校話如果11月尾都未收到信就再打俾佢地,有無OFFER都有信的。

你耐心等候下。若九龍靈糧堂或又一村收,我有機會會放棄,要放棄會很可惜。

好!thx

引用:回覆+raytem+的帖子 [size=11.5pt]打過俾

原帖由 Bonbonita 於 14-11-16 發表
回覆 raytem 的帖子

打過俾學校,佢話係分批寄出,學校話如果11月尾都未收到信就再打俾佢地,有無OFFER都 ...
thx

‹ 上一主題|下一主題