用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山威寶/綠茵
go

馬鞍山威寶/綠茵 [複製鏈接]

Wellborn,Greenfield都收到K1 offer letter,Wb am,Gf pm,am時間當然好過pm,但口碑好似Gf好啲,有冇小朋友讀Wb,Gf可分享下

0    0    0    0

回覆:gigilau85 的帖子

我個情況同你一樣,我會揀gf pm, 口碑好d, 近d屋企。
Wellborn都係happy school.

引用:我個情況同你一樣,我會揀gf+pm,+口碑好d,+

原帖由 lizkam 於 14-11-10 發表
我個情況同你一樣,我會揀gf pm, 口碑好d, 近d屋企。
Wellborn都係happy school.

...
你意思Wb學術,語文是否冇Gf咁強

引用:Quote:原帖由+lizkam+於+14-11-10+發表我個

原帖由 gigilau85 於 14-11-10 發表
你都收到Wb am,Gf pm嗎?

引用:Quote:原帖由+lizkam+於+14-11-10+發表我個

引用:Quote:原帖由+gigilau85+於+14-11-10+發表

Yes, wb am, gf pm,
學術水平唔清楚,我有朋友在區內做老師的都俾佢地d仔女讀gf.

引用:Quote:原帖由+gigilau85+於+14-11-10+發表

原帖由 lizkam 於 14-11-10 發表
Yes, wb am, gf pm,
學術水平唔清楚,我有朋友在區內做老師的都俾佢地d仔女讀gf.

...
咁我都可能會揀Gf而且都係近屋企多啲

回覆:馬鞍山威寶/綠茵

好多人話gf語文強,其實有無些例子,我好想知道,可以分享下嘛?

引用:Wellborn,Greenfield都收到K1+offer+letter

Wellborn,Greenfield都收到K1 offer letter,Wb am,Gf pm,am時間當然好過pm,但口碑好似Gf好啲,有冇小朋友 ...
我都同你一樣,剛收到康傑,唸緊點

呀囡讀緊 pn, 每日 一個鐘全英文,15mins putonghua, 20 mins Cantonese, 佢地既書係英文多, 即教大細,形狀,顏色,數字都係用英文教, 我唔知出面 d 幼稚園係點,所以唔知咁係咪叫重語文

我仔讀緊威寶主流 因為本身我仔係大仔同埋番學前知道佢整體發展慢同言語遲緩左,但番左學之後識唱好多中英文歌,我知有好多小朋友番學前細細個已經識唱但對我仔番學前係乜都5識。
我都有gf k offer ,都已交留位費 我都鍾意gf 佢谷小朋友, gf k2就行英普學費雜費呢兩樣加埋 價錢同威寶無分別,所以我都仲諗緊,5講價錢  學校環境老師我又5覺得威。
寶差 我仔n班無論主流或國際老師都好有笑容,最令我同其他家長滿意就係接放學班主任親自帶出黎講番小朋友今日學校做過d咩 ,仲有每日20分鐘戶外活動 👍👍。

我知威寶國際n班每2個星期就有1-2次親子功課,主流班就無噤多,讀耐左反而想個仔讀國際班眼見鬼妹仔班主任真係好有hart,每個小朋友都好開心放學  自己本身英文有限所以5轉國際班喇 你有參觀過都知威寶校舍內外都好有 小朋友洗手間大到無朋友 絕對企到30幾個小朋友都5混亂 ,有地方走動小朋友都開心d課室 樓底夠高無壓迫感。

gf 我自己都仲考慮因為近屋企可以行番學,但校舍課室細太多同埋入門口果個接待處職員太串。  
分享完我對2間嘅感覺 ,希幫到你啦  最緊要方便自己同家人接送  好多人都厭威寶遠位置麻煩,但眼見個仔學到野環境5差所以我每天都自己接送。

‹ 上一主題|下一主題