用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 很糟的一天
樓主: Sarahroman
go

很糟的一天 [複製鏈接]

回覆:很糟的一天

我仲想講,大人見工,都幾起見10分鐘啦!
幼稚園面試,單靠嗰幾分鐘,又要問小朋友又要問大人,其實又了解到啲咩?

回覆:丁丁BeBe 的帖子

我個9月B都係見到陌生人唔講唔跟指令,我想問大B媽媽係唔係剛2歲多少少都係咁,定佢真係有問題?要睇專家定大d就唔會shy?

引用:我個9月B都係見到陌生人唔講唔跟指令,我想

原帖由 Ms_Gorgeous 於 14-11-09 發表
我個9月B都係見到陌生人唔講唔跟指令,我想問大B媽媽係唔係剛2歲多少少都係咁,定佢真係有問題?要睇專家定 ...
我10月仔仔唔會,因從小就見好多陌生人同日日出街,去過4次出國旅行...

引用:我個9月B都係見到陌生人唔講唔跟指令,我想

原帖由 Ms_Gorgeous 於 14-11-09 發表
我個9月B都係見到陌生人唔講唔跟指令,我想問大B媽媽係唔係剛2歲多少少都係咁,定佢真係有問題?要睇專家定 ...
千萬唔好誤會,我唔係想弦耀,其實想話bb性格個個不同,由細成長環境不同,快熱慢熱,千萬不要比較,我有朋友4月b返n班2個月仲要婆婆陪,先唔喊。

回覆:Sarahroman 的帖子

..

我都有d down,之前咗幾間學校,明明有d野佢一向都識,去到老師問佢就話no 我個刻都心裏一沉,但in完都會同佢講做得好好,唔想佢咁大壓力

我女本來夠晒時間見4間,點知in完第一間勁咳,之後寧願比佢訓冇in,因為見佢越咳越冇心機

小朋友都會揀學校,我仔都係,有時可以一句都唔答,有時就有問有答,都講緣份同運氣,千萬唔好怪自己怪小朋友,將來嘅路實在太長,幼稚園只係眼前最早同最無所謂嘅一段。

回覆 Sarahroman 的帖子

加油, 唔好灰心, 我個仔又係星期六in兩間最心儀o既學校, 但平時識o既o野都答唔到. 雖然係有o的失望, 但見到環境同佢狀態配合唔到都無辦法.  只要大家都盡力, 結果就用平常心去面對la~  各位都要加油!

上星期六in完離開學校時,見到前面個媽媽狂鬧自己個小朋友,聽唔清楚d內容,只聽到媽媽好嬲,見到小朋友用手掩面大哭! 竟然如此!

回覆:Cahomm 的帖子

放心 那個不是我我無同仔仔講過咩 只係自己唔開心

我仔一去到间学校便不停喊走,不停tum佢才入去in, 肯入去in當賺左。

回覆:Cahomm 的帖子

小朋友好慘

我個女十月,講野好叻,但面試都睇心情,好多時自己名唔答,又唔肯叫miss,好彩就係d 指令一定做晒,同埋會答問題,有時講拜拜!

回覆:Sarahroman 的帖子

我小朋友都喺in in吓, 流鼻涕, 老師襯機睇囡囡識唔識抹完鼻涕, 掉咗夠 雲吞。

小鼠 發表於 14-11-9 18:54
我都有d down,之前咗幾間學校,明明有d野佢一向都識,去到老師問佢就話no 我個刻都心裏一沉,但in ...
我女都係咁,個日老師問咩都無反應,叫佢切 blocks,平時係屋企最重意,㸃知佢就羅住1塊當蛋糕扮食
‹ 上一主題|下一主題