用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大細仔女面試小學時表現差異如何?
go

大細仔女面試小學時表現差異如何? [複製鏈接]

差異大嗎?

0    0    0    0

回覆:大細仔女面試小學時表現差異如何?

你咪觀察下一個1月大B 同一個12月細b 玩/相處時有乜分別囉 ....

sissysze 發表於 14-10-18 22:54
你咪觀察下一個1月大B 同一個12月細b 玩/相處時有乜分別囉 ....
都唔係既, 要睇好多客觀情況。我家老大係細B(11月底), 老二係大B(2月底)。但因為細B係家姐, 所以行出嚟時淡定有錢剩, 妹妹就好跳皮, 唔多老實。不過, so far大B係信心強啲, 唔識答都噬起棚牙四萬咁口, 自我感覺良好, 至於細B係驚青啲, 自信心低啲。

不過, 好肯定講句, 考小一呢個遊戲, 係靠運多過靠實力, 所謂一命二運三風水, 唔好太認真, 命裡有時終需有, 見步行步, 無offer就步署大抽奬。總之, 兵來將擋, 水來土掩就是了。

Jess.ng  agreed!!  發表於 14-10-25 00:32

我女係超大B未有offer, 同班有細B(09年12月)已有offer. 最重要係睇小朋友臨場發揮, 我女太怕醜所以頭輪offer冇佢份係正常的.  

tantanmama 發表於 14-10-20 14:54
我女係超大B未有offer, 同班有細B(09年12月)已有offer. 最重要係睇小朋友臨場發揮, 我女太怕醜所以頭輪offe ...
我女2月底大B, 面皮幾丈厚都仲未有offer

回覆 little_yolky 的帖子

little_yolky 發表於 14-10-20 14:57
我女2月底大B, 面皮幾丈厚都仲未有offer

我記得你個細女, 佢性格好可愛呀. 100+100=200

tantanmama 發表於 14-10-20 15:06
我記得你個細女, 佢性格好可愛呀. 100+100=200
仲要笑騎騎咁同老師講添
‹ 上一主題|下一主題