用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 自行計分方法
go

自行計分方法 [複製鏈接]

請教各位jm自行計分方法, 因為唔知自己有冇理解錯, 想早啲為K2 o既大仔做準備.

我c6係某官校舊生, 我理解出年我個仔報自行時會有20分.  但想問吓如果最後我個仔最後選咗入私/直資學校.  咁到細佬報返爸爸間官校做自行時, 細佬係咪仍然都有20分(即父母為畢業生+適齡兒童分)?

多謝解答! 因為想早啲同兩個小朋友做準備.  
   0    0    0    0

JH_Mama 發表於 14-9-26 09:24
請教各位jm自行計分方法, 因為唔知自己有冇理解錯, 想早啲為K2 o既大仔做準備.

我c6係某官校舊生, 我理解 ...
係, 細路依然係20分
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 14-9-26 09:27
係, 細路依然係20分
唔該晒!

王國會長

引用:請教各位jm自行計分方法,+因為唔知自己有冇

原帖由 JH_Mama 於 14-09-26 發表

我c6係某官校舊生, 我理解 ...
係,就算再生多幾個,個個都係廿分。

‹ 上一主題|下一主題