用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 北角循道學校 北循及丹循叩門
go

北循及丹循叩門

請問北循及丹循叩門需要111嗎?thx

佢都會有面試,但係收就唔知,因為我係跨區

引用:佢都會有面試,但係收就唔知,因為我係跨區

原帖由 loklokhui 於 14-10-09 發表
佢都會有面試,但係收就唔知,因為我係跨區
你好,想請問下你小朋友係自行,大抽獎定扣門入到丹循嫁?如果係自行,咁你地有幾多分呀?我地得15分咋

回覆 mavis103 的帖子

丹循,自行無報,大抽獎甲2,之後叩門

loklokhui 發表於 14-10-10 10:03

請問下叩門要否筆試? THX!

回覆 bobo101^*^ 的帖子

叩門不用筆試,有中、英、數問題

bobo101^*^  many thanks  發表於 14-10-10 17:06

引用:回覆+mavis103+的帖子 丹循,自行無報,大

原帖由 loklokhui 於 14-10-10 發表

多謝你既回覆,希望我囝囝可以好順利咁入到啦!

我都希望你小朋友入到心儀的小學,有咩問題,可以隨時再問我!

回覆 loklokhui 的帖子

hi loklokhui, May i ask u something  about 丹循. My kid is k2 now and I plan to take 丹循 as 1st choice. my son doesn't like 抄寫 homework. p1 n p2 多抄寫嗎?and my kid love drama a lot. Does school encourage student learning through playinig drama?

回覆 cocokan2004 的帖子

HI COCOKAN2004,
都有會抄寫功課,不過每次都係幾多生字同埋寫3至5次,
佢地每星期五都會早放,隔週會係話劇同興趣班,
SOFAR我小朋友都讀得幾好同開心,算係HAPPY SCHOOL

THANK YOU!!

你話:不過每次都係幾多生字....    你係米想講 -- 不過每次幾"個"生字?

回覆 cocokan2004 的帖子

haha係呀,每次都只係幾個生字,不過每個寫3次

每日有幾多功課度?  係米大部份小朋友都返得開心呀?  我個仔K2, 宜家上堂有時5留心.  想搵D HAPPY SCHOOL 比佢.

我見好多小朋友都返得好開心

Hello loklokhui,

我想問下自行20分博丹循定111放嘉諾撒好呀?好頭痛!

mavis103 發表於 14-10-9 21:09
你好,想請問下你小朋友係自行,大抽獎定扣門入到丹循嫁?如果係自行,咁你地有幾多分呀?我地得15分咋:igiv ...
參考之前,北循及丹循自行20分都未能全收。

question difficult or not?can handle?need to raise hand? thanks!

回覆 molelee 的帖子

唔會太難,都市一般小朋友都能應付得到的。

molelee  thx a lot!  發表於 15-6-12 14:45

loklokhui 發表於 14-10-10 17:04
回覆 bobo101^*^ 的帖子

叩門不用筆試,有中、英、數問題
唔明不用筆試(點考中英數問題) 唔用筆做點考, 謝謝

回覆:loklokhui 的帖子

請問要in 幾多次?