用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請問有關教院?
go

請問有關教院? [複製鏈接]

請問讀教院HD與自資文憑讀完個D課程有何分別?

因我識人英文2讀HD、另一個英文3就讀自資,

學費前者經聯招$15000/年,後者非聯招5xxxx/年

0    0    0    0

Jupas HD vs 自資degree ---> 自資學歷高d

jupas HD vs 自資HD ---> 學歷一樣,證書都一樣寫教院,唔會顯示你係咪Jupas, ,只是自資貴,Jupas平咁解。

eceteacher 發表於 14-9-2 10:29
Jupas HD vs 自資degree ---> 自資學歷高d

jupas HD vs 自資HD ---> 學歷一樣,證書都一樣寫教院,唔會顯 ...
Jupas degree vs 自資degree ---> 同科一齊畢業,請問張證書認受性係咪一樣呢?

9498mami 發表於 14-9-4 11:52
Jupas degree vs 自資degree ---> 同科一齊畢業,請問張證書認受性係咪一樣呢?
絕對係。

一個係副學士, 一個係學士。

回覆 summ200 的帖子

聯招 HD 應該都要三萬多啲一年,邊有$15000 一年咁平呀?半年就差唔多。XD

回覆 snoopy008 的帖子

因我一向幫呢個fd上網交開雜費,佢亞女放榜後去比左$5000留位費,

咁我9月前上網交學費時都順便問佢使唔使交?個freind話唔使交住,
佢個女一年HD學費需$15000,好似分三次比咁話

snoopy008 發表於 14-9-8 21:02
回覆 summ200 的帖子

聯招 HD 應該都要三萬多啲一年,邊有$15000 一年咁平呀?半年就差唔多。XD

JUPAS 教院 幼兒教育HD的確是萬幾=.="

回覆 eceteacher 的帖子

噢, sorry,我仲以為 Jupas HD 都一樣學費,因為 PolyU 要三萬多啲。
‹ 上一主題|下一主題