用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 諗起bb将要in pn就擔心。。。
go

諗起bb将要in pn就擔心。。。

通常pn的interview 会係幾月開始?我個6月蛇b,成日坐唔定。。

回覆:諗起bb将要in pn就擔心。。。

我個仔都係6月,可以交流下

My baby in June 2014 too. Will have interview on oct 18 &1/11

Pn intervirw 真痴線,

讀bb班都要考要爭,真係。。。畿時爭到大??

間間唔同,有部分集中10-11月in,有d等18個大先in.

回覆:MSWONG1001 的帖子

冇辦法,而家家長大多過份緊張,大家都係出於想BB讀好嘅

先會造成咁大競爭

咁快in...我BB都係6月……但乜都未識講

我個B 7月先出世

我仔都係6月蛇b, 乜都唔識,我由6個月開始教佢認colour,認形狀,教到而家都俾唔到我。

教佢砌積木佢只會同我掃晒啲嘢。

同佢上playgroup又唔坐定定,成日要搞老師啲道具。老師想同佢say hi佢又喊。

我有一種想死的感覺

我個女都係6 月蛇B, 教親佢嘢佢都唔理我,而家都未識講嘢,認顏色積木全部都未識,我都 唔知interview 時會點,大家一起交流下

我個仔識積木同認到好多圖畫,但颜色字母同數字唔識,伯好怕陌生人同冇時停,好擔心

算啦,正常bb系呢d年紀都未識架啦,除非神童啦,  我聽返有d n班一系有亞哥家姐讀緊或識个校長,interview表現一般都會收,真系識人好過識字,我諗比bb返下playgroup等佢唔好咁怕生,自己平時再教下佢認物,儘左力就算

回覆:gylbaby 的帖子

咁一般N班面試会要求bb做乜?

In n 班是不是一定考顏色同圖形,我很早就教但是現在都不識,但是日常生活的生字她學得好快 shoe door apple 貓 花花 fish 都不駛特登教,我決定由得佢可能效果好啲

引用:我仔都係6月蛇b,+乜都唔識,我由6個月開始

原帖由 Taka12 於 14-09-06 發表
我仔都係6月蛇b, 乜都唔識,我由6個月開始教佢認colour,認形狀,教到而家都俾唔到我。

教佢砌積木佢只會 ...
其實N班係唔會考顔色同認字,我仔上年in過幾間都冇考。n班其實考來考去都係砌下積木,聽下指令,俾d乜邊個之類,指下眼耳口鼻咁,如何識hi, bye飛吻又坐得定就最好

我個b 未出世tim ...

回覆:apple_love 的帖子

最弊我仔到而家都唔會砌積木,佢只會同我掃晒啲積木,唔識聽指令,俾嘢人要睇佢心情,指下眼耳口鼻都要睇心情,最識就係喊

引用:最弊我仔到而家都唔會砌積木,佢只會同我掃

原帖由 Taka12 於 14-09-08 發表
最弊我仔到而家都唔會砌積木,佢只會同我掃晒啲積木,唔識聽指令,俾嘢人要睇佢心情,指下眼耳口鼻都要睇心 ...
我個女9月尾蛇B,今個月1歲,say hi say bye超講心情。。。我都唔知點算?