用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教石鐘山紀念小學 天主教石鐘山記念小學 << 有朋友就讀嗎 ? 好唔好呀 ? ...
樓主: kelly~kelly
go

天主教石鐘山記念小學 << 有朋友就讀嗎 ? 好唔好呀 ? [複製鏈接]

我都估石小今年比上年而更多人報自行,因為身邊多左好多人同我講佢地的朋友都替小朋友報了這間

多謝大家的意見 , 本人最後幫女兒自行選了 青衣主恩

始終太遠車程不適合女兒 ,亦參巧各方意見才沒跨區選校

至今仍未收到信 ,  大家心情緊張嗎 ? 明天的公佈 前 ,大家有無已經收到信通知注冊了 ??

有幾多個中左自已心儀的學校呢 ?

最後我祝大家好運 ! 就算自行唔得 ,仍然可以繼續努力 ,別灰心 !!

大家加油呀 ~~

回覆 Candykok 的帖子

1./ 改正不計了,都有7. 8 樣功課,
2./ 今年常識學校自己出了本英文板的比學生,
3./ 10 月尾到11月中, 每個星期都有進評,默書,

其實今年真是不同了,好多.
我地今年1年有分班, 你地2年班好似是沒有的.

回覆 tammytse27 的帖子

如果你要求個小朋友每次都要90至100分就大壓力,
如真是只要求知識不是分數, 就不會大壓力.
老師講過, 第一次考試之後密密麻麻的默書, test, 會不見了,
希望是真.

回覆:天主教石鐘山記念小學

請問學校宗教氣氛濃厚嘛?

回覆 kvvvcheung 的帖子

好似一般天主教學校吧, 有宗教科, 但唔太強烈.過時過節會講, 要記十誡.
‹ 上一主題|下一主題