用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 葵芳區有冇好的補習社介紹?
go

葵芳區有冇好的補習社介紹? [複製鏈接]

我仔仔升小四,讀聖公㑹仁立,有很多功課和默書,請問葵芳區有冇好的功輔班?私補好定功輔班好?
   1    0    0    0

我個仔亦都在仁立讀,今年升小六,因為5年級要分班,所以四年級下學期朋友介紹了一位補習老師,仔仔成績進步了很多,因補習老師是日校老師,只在週六日補,仔仔5年級終入了精英班。

我個仔亦都在仁立讀,今年升小六,因為5年級要分班,所以四年級下學期朋友介紹了一位補習老師,仔仔成績進步了很多,因補習老師是日校老師,只在週六日補,仔仔5年級終入了精英班。

回覆:葵芳區有冇好的補習社介紹?

我看到葵芳商X中心有很多補習社,亦見到有公文式和eye  level, 公文式好定eye level 好?

joewan922 發表於 14-8-5 15:25
我看到葵芳商X中心有很多補習社,亦見到有公文式和eye  level, 公文式好定eye level 好? ...
如果係想揾人每日睇功課個D..呢2樣都應該唔岩囉..

回覆:joewan922 的帖子

私補有用d吧。

有好介紹嗎?

引用:私補有用d吧。 +

原帖由 F3F 於 14-08-13 發表
私補有用d吧。

引用:又係廣告時間?揾間老字號有同學讀緊重好。

原帖由 naughtybj 於 14-08-05 發表
又係廣告時間?揾間老字號有同學讀緊重好。
舊時就光輝圍X俊,好多年了,有接送的我記得,都唔錯的。但近幾年好多人就去左葵興永亨上面間X思考,大多都係5,6年班去,他們有一邊課室淨係5,6年班的,教的導師係全職的,專教仁立的

回覆:葵芳區有冇好的補習社介紹

thanKs!我都有睇過佢D傳單,但寫明不會跟默書。仁立勁多默書!

引用:thanKs!我都有睇過佢D傳單,但寫明不會跟

原帖由 joewan922 於 14-12-14 發表
thanKs!我都有睇過佢D傳單,但寫明不會跟默書。仁立勁多默書!
高x考係有跟默書架,不過您要同個導師mention,今年仁立大半級6年班都在那度補,好誇張!係家長日時啲家長講的,您都可以參考下

回覆:joewan922 的帖子

葵涌X心叫做有多選擇,
差唔多有4,5間補習。

都有公文,
若果要跟功課未必係首選。

有間XX拔萃,
好似有接送,
但係老師會講粗口,
見到佢地學生沒咩品咁。

有間新開左英文專補,
唔知有無功課班。

有間XX思考,
見佢都多收仁立生。

見到依家小朋友讀書,
大人都頭大。

引用:葵涌X心叫做有多選擇, 差唔多有4,5間補習

原帖由 tinadaisy325 於 15-01-25 發表
葵涌X心叫做有多選擇,
差唔多有4,5間補習。
英文那間好似for 中學

高x考, 不知所為, 唔明做咩咁多仁記去補, 一夠鐘就唔理學生, 平時放工見到仁記學生在走廊做功課, 好慘呢.........

我又唔明點解樓上話高X考不知所謂。以我所知,佢地有好多仁立同仁紀去補,仁立仲有尊科班因為仁立嘅中文書唔同其他學校。而且佢地嘅補習老師會自己出notes比學生溫習。佢地嘅試卷亦係老師自己針對仁立嘅試題而做出來,所以都補到d學生好高分。最總要嘅係佢地嘅老師不但只教導學生功課,還會教導佢地嘅品德,行為。而且仲有好多好多活動,試問只係一間學習中心但做咁多嘢會差得去邊。佢地fb有尊頁㗎,你可能上去睇下,我見d學生好開心。By the way 講到咁多嘢因為小女K3,我都想入仁立或仁紀,所以做咗research

回覆:葵芳區有冇好的補習社介紹

啊……個間高咩咩,我細表妹係仁立讀,咪係lee 間度補習,我接過好她幾次,真係好多仁立仁紀補,我問番姑姐,原來間野唔同一般補習社,考試會貼考試的試題,d呀sir 同miss 自己出試題俾他做,又針對弱項來教,又用whataspp 電話跟進學生的進度,我細表妹中英數次次都60幾炸,我都幫她補過,都唔掂,今次考試出左成績,每科有80幾以上,開心死我姑姐,同埋聽我表妹講學校好多同學都去補,講真唔掂,唔洗錢都冇用啦!

引用:我又唔明點解樓上話高X考不知所謂。以我所

原帖由 3mom 於 15-01-30 發表
我又唔明點解樓上話高X考不知所謂。以我所知,佢地有好多仁立同仁紀去補,仁立仲有尊科班因為仁立嘅中文書 ...
Agree

‹ 上一主題|下一主題