用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Plea ...
樓主: IPBB
go

希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Please !!!   [複製鏈接]

回覆:希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Please !!!

支持

引用:明天要要開始試堂啦! 仲未有學校收,我好痛

原帖由 IPBB 於 14-08-24 發表
明天要要開始試堂啦!

仲未有學校收,我好痛苦。。每晚都忍不住咸左先可以睡。。。
下年再試插班,起碼有書讀啦,如果學校麻麻,即係你小朋友努力d已經好大機會有好成績。

回覆:希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Please !!!

都就開學了, keep 住唔啱用嘅位咁耐,好自私呀

引用:都就開學了,+keep+住唔啱用嘅位咁耐,好自

原帖由 爸爸愛您 於 14-08-25 發表
正所謂有得揀,佢就係老闆。真係比咗幾十蚊報名費,就要令學校同其他想讀的小朋友增加好多負擔: 學校行政安排,小朋友買哂書,買哂校服,無得上適應班迎新日。就連父母都唔敢同小朋友講其實讀邊間,最後又點解要轉。真係咁難揀,又咁難打個電話通知學校咩…

引用:都就開學了,+keep+住唔啱用嘅位咁耐,好自

原帖由 爸爸愛您 於 14-08-25 發表
正所謂只有等待的一班家長好心急,好無奈。已經就快開學了...

引用:回覆+最緊要健康+的帖子 有同感,Other+th

原帖由 Jane1983 於 14-07-28 發表
回覆 最緊要健康 的帖子

有同感,Other things being equal,我真系吾prefer 女校。
真心提問,小女今年小學派了入女校,中學也是女校,点解你地咁抗拒嘅?

galaxytab 發表於 14-8-25 13:31
真心提問,小女今年小學派了入女校,中學也是女校,点解你地咁抗拒嘅?

...
每人鐘意既野唔同, 冇咩咁特別呀! 正如有人鐘意食DURIAN, 有人唔鐘意, THAT'S IT! 別想太多!

galaxytab 發表於 14-8-25 13:31

...
路過,一係太純,一係太tough (名校出來d),唔識和異性相處,當然我相信都會有很多婚因美滿的

回覆 galaxytab 的帖子

女仔世界(尤其在沒有異性中和的情況下)可以好mean、好多比較、嫉妒和排擠.....咁當然亦有機會有很深厚的情誼,看彩數。

引用:Quote:原帖由+Jane1983+於+14-07-28+發表回

原帖由 galaxytab 於 14-08-25 發表

...
讀過十幾年女校,我仍然偏愛女校,在没有異性的環境下,無人護花,無人為你遮風擋雨自然較為獨立。
當然女人多是非自然多……

‹ 上一主題|下一主題