用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Plea ...
go

希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Please !!!  

同意!但有些家長確實不會這樣做,“把"住先都好!

回覆:llmlps 的帖子

一個鄰居小朋友,三年來一直打游擊地在三間較出名的幼稚園上學,其中一間是龍校。現在他父母hold 了最少4間直資私小,其中兩間是龍校,一間是神校,但居然仍然叩緊一線津校。老實講,我唔明點解佢地hold 咁多位。但阿Q咁諗,叩門小朋友仍有希望。

小曳人  駛費唔少,真有錢!  發表於 14-6-27 13:30

回覆:希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Please !!!

呢啲人真係超自私

人在做,天在看

引用:一個鄰居小朋友,三年來一直打游擊地在三間

原帖由 NT-1 於 14-06-26 發表
一個鄰居小朋友,三年來一直打游擊地在三間較出名的幼稚園上學,其中一間是龍校。現在他父母hold 了最少4間 ...
咁都得?3間幼稚園,個小朋友知自己讀邊間學校嗎?d老師知嗎?個父母真係太自私了。

一個鄰居小朋友,三年來一直打游擊地在三間較出名的幼稚園上學,其中一間是龍校。現在他父母hold 了最少4間 ...
咁變態??有病!!!

想問下點打游擊上3間幼稚園呢?

回覆:Ericalaw1026 的帖子

間間都返幾日,但功課日日攞,日日through 校巴ee或朋友 代交。

回覆:NT-1 的帖子

可能呢位小朋友父母會特意安排上午一間小學,下午一間小學,第時上中學, chance 又大啲…

引用:Quote:原帖由+NT-1+於+14-06-26+發表一個鄰

原帖由 ozoz 於 14-06-26 發表
咁都得?3間幼稚園,個小朋友知自己讀邊間學校嗎?d老師知嗎?個父母真係太自私了。

...
鄰居小朋友自小思想已比較早熟又愛做功課,外加喜歡著不同校服返不同學校,所以小朋友自己唔覺跑校辛苦勞累。父母也不斷灌輸跑幾間幼稚園學習有質素過返興趣班的思想給小朋友。

引用:可能呢位小朋友父母會特意安排上午一間小學

原帖由 tangerine 於 14-06-26 發表
可能呢位小朋友父母會特意安排上午一間小學,下午一間小學,第時上中學, chance 又大啲…

...
極有可能hold 晒所有學位到9月再試返一個月先決定release 邊間。

嘩~ 呢對個父母真係好病態,原來現在返2間幼稚園都已經很理所當然了~
小孩子真的會認得到那老師同學的嗎?不能接受~

tangerine 發表於 14-6-26 13:56

...
而家仲有唔係全日制小學

meebardog  有呀,但唔多  發表於 14-7-3 11:58

回覆:希望已入到心儀學校既朋友, 請放返其他學位出黎啦! Please !!!

已經人多,仲要一人返幾間學校,唔怪之得讀書咁難

回覆:櫻花公主 的帖子

個小朋友個父母一正式來講係癡q線

meebardog  認同  發表於 14-7-3 11:58

回覆:owennam 的帖子

我覺得重衰過D‘’厚多士‘’

owennam 發表於 14-6-27 13:22
個小朋友個父母一正式來講係癡q線
係"癡q線", 但以佢所得既OFFER, 就證明升小一依個遊戲係獎勵依種不正常既行為...

回覆:buddaau 的帖子

所以只讀一間幼稚園的小朋友,連一個offer都無的,大把,唉!

咪係囉, 見過啲名小校長做電視訪問, 把口就講唔應該谷啲小朋友, 但實情到佢收人時, 唔谷既根本入唔倒, 咁算點先?