用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無日文班介紹?
go

有無日文班介紹? [複製鏈接]

有無日文班介紹?

有無日文班介紹.或私人上門教日文老師介紹?

醒目開學勳章 貢獻勳章

Re: 有無日文班介紹?

請問是您學還是您的小朋友學 ? 想是考試班還是會話班 ?

lauerica 寫道:
有無日文班介紹.或私人上門教日文老師介紹?
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

小朋友學

我知道6歲可以學, 銅鑼灣Pasona.

醒目開學勳章 貢獻勳章

那麼學一些唱遊班、認字和會話、日本手工綜合班較適合哩 ! 因為可以由小朋友的右腦去記憶生字和字母,效果會好過大人好多的。

我知道 "駅前" 兒童日本語都有類似課程,都是適合較年幼的小朋友參加,但那兒的電話號碼我現在郤沒有,因我的 "父母世界"雜誌放了在公司(我在那雜誌看見那廣告的),您會否有興趣 ?

Smiile
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章

lauerica,

你可以去銅鑼灣女人街果間向日葵書店(專賣日語學習書), 果到可以搵到私人教授 or 其它日文學校課程資料!

All Mama Thanks!
Smiile:好呀唔該你幫我睇下個電話號碼

其實我女一路都有學開日文.約一年多了.並已完成了初階日文.只是想轉老師學

各位媽咪:

本人已經在兩年之前取得日本語全球能力考試的1級證書,現在每天的工作都是離不開日語的, 本人喜愛小朋友, 對小朋友有耐心,如有媽咪想幫小朋友找日語補習老師, 可以與我聯繫.
[email protected]

我2年前在"駅前" 學, ok, 我學得明白過在Pansona.
1堂有中文及日人教.www.ekimae-center.com

我見東山有得學wor~

http://www.alihk.net/beaumont

謝謝你的介紹, 有無人在呢間學過呢 ? 有咩意見 ? 都幾貴.

我住咗係日本好耐嫁啦,現在係香港有份正職!間唔中都會同人補吓日文既~我住沙田區!150/2HR..........OR100/HR
有咩就找我啦[email protected]

my baby had Japanese lessons in 東山 before but I don't like it, the class was so unorganized, children running around (because the kids from 0 months to 3 years old were in the same class) and the main thing that teacher did was to call them to behave, etc., and not much taught. and those maids were chatting among themselves too.

But i heard that their class has been grouped into different age group now.
‹ 上一主題|下一主題