用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小朋友面試後感..........
樓主: wendyaupooh
go

小朋友面試後感.......... [複製鏈接]

家長都感同身受啦,我因為有個家姐讀一條龍小學 ,但沒收弟弟。結果幾乎所有小學都會問,家姐讀邊間呀,點解唔跟家姐間學校讀的?每次弟弟都要這樣回答“因為家姐間小學不收我”,每次聽到弟弟這樣回答,我都覺得好心痛。

回覆:wendyaupooh 的帖子

上天一定自有安排好,一條適合你小朋友既路加油呀

回覆:小朋友面試後感..........

我地派位都唔差都係34網1,2線學校……叩門叩左幾間,想考驗一下個女……叩完之後先發覺第一志願選官校係錯,叩門就好大感受……直情討厭第一志願,真係好高興俾我知道只跟風揀選只會令你有損失……真係要揀一間合適既學校……同埋叩門都可以睇清楚自己個小朋友強弱項……仲有2間2rd in …我緊消息

misstaisen 發表於 14-6-21 15:46
家長都感同身受啦,我因為有個家姐讀一條龍小學 ,但沒收弟弟。結果幾乎所有小學都會問,家姐讀邊間呀,點 ...

你不如同小弟講家姐學校太遠或吾適合你, 太多功課,  太遠。。。,  佢時時記家姐學校吾收佢係會令佢無信心, 面試老師亦會擔心點解吾收  

‹ 上一主題|下一主題