用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 EYE LEVEL 好嗎?
樓主: 希望123
go

EYE LEVEL 好嗎? [複製鏈接]

我想問補英文ok嗎?

回覆:EYE LEVEL 好嗎

我女補英文又吾洗俾按金喎,同埋系補完一個月就交下一個月。

回覆 siubbsw 的帖子

my child doesn't need to prepay for 2 months; sometimes we pay at last lesson; sometimess we pay as soon as the first lesson starts for each cycle.  So, I think it depends on centre.

We also need pay two months advance

回覆 siubbsw 的帖子

上個月我也帶5歲囝囝去TKO centre 做評估, 入房20分鐘出來, 唔記得話Level 幾...
問佢教學方法, 話佢地有一套特別方式教數學, 但一定要比2個月學費,
感覺課室內一班3-5歲的小朋友在不停做卷, 最後沒有報讀.

mosski 發表於 14-7-21 03:45
我個仔讀英文數學,我個仔又讀得好好啊,佢4歲半到開始學,現在6歲,轉數都幾好,功課放低自己識做,教中文文字題 ...
其實係咪都要學過先知教得好唔好?

醒目開學勳章

lam_yau 發表於 14-9-3 13:51
其實係咪都要學過先知教得好唔好?
佢地有FREE既評估,你去評完再同老師傾下睇下佢既課程係咪你想要既野,係既就可報啦~

我EYE-LEVEL都有去過第二間做評估~但果間唔係教我想要既野,所以JOIN左現在這間,

EYE-LEVEL真係好睇個老師點教架,我分享下之前第一間喇

我JOIN EYE-LEVEL就想學英文數學,阿仔入去評估時,我聽到其他班其他小朋友上堂,佢地係用廣東話,普通話,英文一齊教,等阿仔評完,我好奇問果位好年青既老師~

我:點解我係出面會聽到有3種唔同語言一齊教既?

老:係呀,因為有D小朋友聽唔明

我:咁我學英文數,咪好小聽到英文囉

老:如果你要求全英可編你仔入國際班,全部係外國小朋友一齊上,

我:下,咁佢地外國小朋友英文反應咁好,我個仔咪跟唔上囉?

之後老師冇講野

我再問:咁你地上堂係咪做PAPER??

老:係,我地會係上堂多數做PAPER,教完就做

我:唔該晒

之後我覺得~如果只係做,我自己買PAPER係屋企做得啦,仲要就你其他小朋友唔識聽講3種語言!!

其實一本上堂做既功課只係應該做15MINS架詐~係咁做有咩意思呢??

之後我搵左間係,大部份時間玩既,當然100%英文啦,你講中文佢唔明架,玩既係主要玩引發數學既遊戲~阿仔覺得好玩所以都幾鐘意數學架,我比佢學既原意係等佢多用腦思考同唔好怕數學傘,我唔需要佢K3就識除數果隻,所以我真覺有用,你參考下呀~

回覆:mosski 的帖子

想問將軍澳廣場個間學英文好唔好?邊報老師教得好?

mosski  我住香港的,我返果間係炮台山架,   發表於 14-9-15 10:17

引用:Quote:lam_yau+發表於+14-9-3+13:51+其實係

原帖由 mosski 於 14-09-04 發表
佢地有FREE既評估,你去評完再同老師傾下睇下佢既課程係咪你想要既野,係既就可報啦~

我EYE-LEVEL都有去過第 ...
想問是哪裡學數學?可pm?

mosski  我住香港的,我返果間係炮台山架   發表於 14-9-15 10:51

引用:以下是本人的小朋友經歷。 首先由評估講起

原帖由 siubbsw 於 14-06-20 發表
以下是本人的小朋友經歷。

首先由評估講起。做小三程度英文評估,有部份問題較偏門而且特別深,結果老師話 ...
認同

mosski 發表於 14-9-4 15:53

我EYE-LEVEL都有去過第 ...
請問好的那間地點在那裏?

mosski  炮台山  發表於 14-9-21 19:42
‹ 上一主題|下一主題