用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 奧基校車好貴
樓主: manming1310
go

奧基校車好貴 [複製鏈接]

引用:回覆+manming1310+的帖子52X應係係長沙灣

原帖由 dennisli 於 14-06-19 發表
回覆 manming1310 的帖子

52X應係係長沙灣巴士站轉, 我自己打算7月試下路程, 我估1個鐘左右啦。

奧基校車係喺地下停車場落車,有一兩個學校職員在停車場stand by,加埋校車EE大約三個大人拖唒十幾個小朋友上二樓㗎。街車唔知會點安排了。

請問有沒有住鑽石山上午班的同學仔呢?

回覆:Jeanwaikam 的帖子

係要俾$100, 我打左俾司機問, 佢話係組路線錢, 佢去睇路線都要油錢嘅, 不過就貴左少少囉, 最唔抵係校車費, 我葵涌要$1800真係勁貴

回覆:奧基校車好貴

雖然校車費貴,但街車我會擔心安全呀

回覆:awu2011 的帖子

大角咀可坐2E轉巴士或小巴

校車話只有下午班有位,我住太子,$1600仲要行10分鐘去旺角警署上車,而且我申請咗𨍭上午班,學校又未回覆我轉唔𨍭到班,而家兩頭唔到岸,最壞打算叫姐姐日日的士送返學。奧基地點唔太好,講真,如果wait到其他學校我未必會讀,因為接送真係好煩

奧基個位置真係好吊腳,我都煩緊接送!我同校長反映左呢間校車公司真係相對地貴,希望佢會做d野啦!

請問大家解決咗校車問題未?本來註冊當曰問過我屋企係有站,依家又話唔順路,仲有兩星期開學,唔知點算!

試下搵多幾個家長喺出面搵校巴公司,不過可能要多去一兩個地方,時間要耐少少!

我問左校巴公司好多次,佢都係話唔會在我家附近有站,我住深井,要搭小巴出青衣上車,好唔方便!不過都報左名先,因為佢講到好似就冇位咁!我屋企又真係冇人送到佢返學!如果有媽媽係同路線o既,我都好想join大家組校巴!

回覆 Jeanwaikam 的帖子

您好呀!我住黃大仙,囝囝會讀N班上午班,請問您小朋友會坐校巴嗎?

我Join咗校車同confirm咗我屋企有站....雖然貴但可在學校留下上落又有老師接上接落....始終安全d

cloveo 發表於 14-8-13 23:46
回覆 Jeanwaikam 的帖子

您好呀!我住黃大仙,囝囝會讀N班上午班,請問您小朋友會坐校巴嗎? ...
暫時會呀,不過如果一兩個月後,時間許可,可能會渣車送佢返學。

我都係鑽石山am pre k, 係要收100報名,車費1500

今年校車多左小朋友坐, 但價錢都冇減.....
# 油麻地上車, 與上年同價收 千六
阿仔...你就快要讀書啦 ~~ 嘩

我自己送囡返學,回程就坐校巴。見到在樓下停車場有很多老師同姨姨接校車的小朋友上學校,連埋校車司機同姨姨,大人多過小朋友。真心覺得這間小小幼稚園,對小朋友很caring.

引用:我自己送囡返學,回程就坐校巴。見到在樓下

原帖由 HomeWood 於 14-09-02 發表
我自己送囡返學,回程就坐校巴。見到在樓下停車場有很多老師同姨姨接校車的小朋友上學校,連埋校車司機同姨 ...
校車係唔係可以坐半程?我個B坐緊來回,但係番學車程真係長得(兜得)太誇張,諗緊幸苦少少自己湊番學,放學先坐校車得唔得

可以坐半程架,你問下校巴ya
‹ 上一主題|下一主題