用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 奧基校車好貴
go

奧基校車好貴

我小朋友會讀下午班,家住深井,校車只到青衣,仲要$1800,而家煩惱緊點返學,有冇住附近嘅媽媽可以分享下?

回覆:奧基校車好貴

我都覺得好貴,油麻地都要$1600

引用:我都覺得好貴,油麻地都要$1600 +

原帖由 sy.baby 於 14-06-18 發表
我都覺得好貴,油麻地都要$1600
Pn係貴,我奧海城去紅磡要2600!

Abigailbaby  2600!!!  發表於 14-6-19 23:32

引用:Quote:原帖由+sy.baby+於+14-06-18+發表我

原帖由 lui 於 14-06-18 發表
Pn係貴,我奧海城去紅磡要2600!
邊間幼稚園,要2600咁貴?

引用:我小朋友會讀下午班,家住深井,校車只到青

原帖由 manming1310 於 14-06-18 發表
我小朋友會讀下午班,家住深井,校車只到青衣,仲要$1800,而家煩惱緊點返學,有冇住附近嘅媽媽可以分享下 ...
係啦,我住旺角都焗住要坐。真係學費唔赤,車費赤呀

沙田1900,貴到………

其實預左,1900 都係90左右一日,唔算貴了,最緊要係唔洗左轉右轉

引用:我小朋友會讀下午班,家住深井,校車只到青

原帖由 manming1310 於 14-06-18 發表
我小朋友會讀下午班,家住深井,校車只到青衣,仲要$1800,而家煩惱緊點返學,有冇住附近嘅媽媽可以分享下 ...
去學校門口問D保母姆車,佢地會有介紹

回覆 manming1310 的帖子

妳係PM定AM? 有一間校車我問過經奧基...但我個女9月未夠二歲,,,他們不肯給我陪車, 如果妳足2歲,可試下問下...$1400, 他們電話: 9432 8780...
我就打算坐52X再轉一程巴士(可到學校門口)......不如大家交流下!

引用:Quote:原帖由+lui+於+14-06-18+發表Pn係貴

原帖由 kissobaby 於 14-06-18 發表
邊間幼稚園,要2600咁貴?
2600 一個月。anfield .

真係好貴. 收$1600 由大角咀到學校.
打過去同學校講,但係佢地話要多D家長反應先會同校車個邊講.

喺?咁聽日去註冊時一定要大大力地向學校反應吓先得。(大角咀去學校真係貴過搭的士)

回覆 dennisli 的帖子

謝謝!其實我小朋友係PM K1。52x可以去邊度轉呀?預計車程要幾耐呢?你女女係PM or AM?
你話經奧基嘅校車到站時會有保姆送入學校嗎?

回覆 天堂島 的帖子

係喎!我都會同學校反映!唔可以俾校巴公司㩒住搶!

我諗校車一開始set貴左,係因為太少人搭,青衣架車初初得5個人坐,$1,800x5都唔夠一萬蚊一個月,我諗要多d人搭先有機會減車費

回覆 dennisli 的帖子

已打去問,但司機未plan好路線,要7月先知。你係點搵呢d司機架?仲有冇其他好介紹?如果搵唔到我就未必有得讀,因為安排唔到人帶佢出青衣上車。

52X應係係長沙灣巴士站轉, 我自己打算7月試下路程, 我估1個鐘左右啦。
奧基本身個架係咪有人陪入學校我就唔知了............
但你如果是K班, 坐呢架深井黃巴士就good la!!! 我個女仲細, 所以可能自己帶一運先!

我係係自己條村到留意d黃巴士邊d去九龍塘看到他們電話, 跟住打去問...佢地話可經到奧基, 只可惜我個女11月才夠2歲, 如果想搭, 到時要再看有沒有位...他們唔肯9月~10月給我一齊跟車:(

awu2011 發表於 14-6-19 16:33
真係好貴. 收$1600 由大角咀到學校.
打過去同學校講,但係佢地話要多D家長反應先會同校車個邊講. ...
我住diamond Hill 都$1500 la, 另外請問是否要俾多$100報校巴費用,因為我之前未聽過,但個校巴司機說要收。

引用:Quote:原帖由+kissobaby+於+14-06-18+發表

原帖由 lui 於 14-06-19 發表
2600 一個月。anfield .
不過唔知係咪因為少人搭咁貴。架車得四個小朋友。