用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 仔仔有ODD&ADHD已經讀緊直資學校!日日都老師投訴! ...
樓主: YUEN3006
go

[學校] 仔仔有ODD&ADHD已經讀緊直資學校!日日都老師投訴! [複製鏈接]

其實GFCF 對小朋友改善有冇幫助,
大人自己試吓咪知道囉

食中餐、住家菜、唔落味精、唔食色素 同防腐劑(一般零食有大量色素、盒裝豆奶 同 檸檬茶有防腐劑)、多飲水、都吃水果

中醫一定讚成對大小朋友都有益

其實GFCF 對小朋友改善有冇幫助,
大人自己試吓咪知道囉

食中餐、住家菜、唔落味精、唔食色素 同防腐劑(一般零食有大量色素、盒裝豆奶 同 檸檬茶有防腐劑)、多飲水、都吃水果

中醫一定讚成對大小朋友都有益

sentrainer 發表於 14-7-10 17:13
單是ODD,很少採用藥物治療
通常是有其他問題,如ADHD,就有可能會處方藥物,不過藥物並非針對ODD問題,而 ...
我識有個印度小朋友,佢上堂成曰大叫,出位,成曰搞老師,俾老師罰出課室冷靜,或抽離佢自己睇書,寫字佢又 okay wor!但昨天佢無端端失控,大叫,儍笑,同前天果樣好吾同,佢係ODD 嗎?
ODD 全名是什麼?
他媽咪是碩士級,好斯文,吾知有冇同佢睇醫生。
5 year old 又放佢入小學,大班教學,對小朋友發展不好,是嗎?
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]
‹ 上一主題|下一主題