用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 堅道聖心何時報名
go

堅道聖心何時報名 [複製鏈接]

堅道

1    0    0    0

引用:堅道 +

原帖由 玉桂狗BB 於 14-05-27 發表
堅道
堅道聖心小學?

引用:Quote:原帖由+玉桂狗BB+於+14-05-27+發表堅

原帖由 doggy2013 於 14-05-27 發表
堅道聖心小學?
幼稚園

嘉諾撒聖心幼稚園 or 香港真光幼稚園 (堅道)?

回覆:堅道聖心何時報名

上年好像是9月尾

引用:嘉諾撒聖心幼稚園+or+香港真光幼稚園+(堅道

原帖由 ml88 於 14-05-27 發表
嘉諾撒聖心幼稚園 or 香港真光幼稚園 (堅道)?
嘉諾撒

回覆 玉桂狗BB 的帖子

上年係11月報名,今年1月頭面試。

堅道嗰間係小學,幼稚園喺羅便臣道。

醒目開學勳章

As EDB required all kindergartens participating in the voucher scheme to announce result by end of December this year, for sure the application process will have to changed this coming year.

引用:As+EDB+required+all+kindergartens+partic

原帖由 iantsang 於 14-05-28 發表
As EDB required all kindergartens participating in the voucher scheme to announce result by end of D ...
Ian, 請問一女一仔,你會揀聖心定蘇浙?

回覆 kittyland06 的帖子

kittyland,其實細佬考聖心幼稚園或蘇浙都不一定收, 視乎你喜歡那一間學校的教學理念, 蘇浙也有小學back up, 亦是一間很好的學校, 尤其普通話很好, 如果你target考外面, 蘇浙語言係一個優勢. 至於聖心, 女仔就會揀. 不如你分開家姐同細佬來想.  你小學有冇分自行 女仔就會揀. 不如你分開家姐同細佬來想.  你小學有冇分自行可以入一間理想學校?

謝謝你的意見!小學自行軒下有 20分,但不太穩陣,如果有小學 backup 我想博 marymount 同華仁,雖然細佬也不一定收,但蘇浙比較多位,容易收得返。不過我也認為應該分開揀,所以打算讀聖心。

引用:謝謝你的意見!小學自行軒下有+20分,但不

原帖由 kittyland06 於 14-05-29 發表
謝謝你的意見!小學自行軒下有 20分,但不太穩陣,如果有小學 backup 我想博 marymount 同華仁,雖然細佬也 ...
蘇浙係邊,難入嗎

蘇浙响北角,而家都冇乜邊間唔難入

我見幾個細佬係聖心都收返, 最緊要結果出後搵修女, 陳述下你既原因, 又未見過唔收D細佬,

引用:我見幾個細佬係聖心都收返,+最緊要結果出後

原帖由 Sindy 於 14-06-04 發表
我見幾個細佬係聖心都收返, 最緊要結果出後搵修女, 陳述下你既原因, 又未見過唔收D細佬,  ...
唔該哂!

‹ 上一主題|下一主題