用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Pre s1, 請問是=分班試嗎
樓主: 123smile
go

Pre s1, 請問是=分班試嗎 [複製鏈接]

siukeung208 發表於 14-5-28 19:08
坊間有無pre s1練習可介紹?
有些大間書局都有PreS1的練習。但一般學校都會提供操練,可能都是用同一本練習都未定。作為家長反為要多作鼓勵,為同學打氣。留意同學的生活質素,保持健康的體魄。依照平常的溫習模式,穩定考試的作戰狀態,盡力而為,認真對待就得!
:verycold: :verycold: :verycold:

簽名被屏蔽

唔明。小學階段完但重要上中學點可能hea,聽到呀仔話D同學功課欠交,默書、測驗大退步。。。。我接受唔到。

小蜜蜂BB 發表於 14-5-29 13:14
唔明。小學階段完但重要上中學點可能hea,聽到呀仔話D同學功課欠交,默書、測驗大退步。。。。我接 ...
101 %同意
好大程度係家長都HEA.
其實係好影響小朋友對學業負責任心態.

引用:Quote:小蜜蜂BB+發表於+14-5-29+13:14+唔明

原帖由 ansonisme 於 14-05-30 發表
101 %同意
好大程度係家長都HEA.
其實係好影響小朋友對學業負責任心態.
我都吾算hea....仍然比少少壓力佢,但上次中黙竟然得四十幾分, 佢重話又吾洗計呈分, 怕咩?我今次考試同佢講,如果主科吾合格, 校長會要求留班, 升中吾洗諗....佢聽見開始驚....好認真咁問, 咁咪要考多次呈分!哈哈!好有效。

‹ 上一主題|下一主題