用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 排到兼收位,有無人知"保良局觀塘幼稚園"好唔好? ...
go

[學校] 排到兼收位,有無人知"保良局觀塘幼稚園"好唔好?

今日先收到offer信, 有無人知呢間好唔好? 佢而家讀緊保良局方王錦全幼稚園, 我個心十五十六唔係好想轉...
主要原來之一係小朋友好抗拒
其二佢係熟悉的環境表現得比較好, 新環境又要由頭適應過
另外我上網又查唔到有人講呢間幼稚園??? 有無人知

回覆 aoisonic 的帖子

你若能負擔得起,照交留位費比現在學校,接受 I 位學位, I 位8月開學,9月再同現在學校請假1個月,多付2個月無學卷的學費,若覺得小朋友適合邊間就讀邊間,在這段時間亦可向社工爭取轉服務,用舊號碼排,好過現在放棄重新排,重有3個月,可能小朋友會突非猛進架,一定要 FAX ,24-APR-2014前一定要交到比社署,如果唔係就等於夜棄,記住保留記錄同問佢收唔收到.希望呢個方法幫到你.

多謝你的建議. 雖然都有點麻煩, 不過我會考慮
...呢間學校上網好似無人講, 好擔心

回覆 aoisonic 的帖子

您好!
請問到最後有冇入觀塘幼稚園呀?

回覆:排到兼收位,有無人知"保良局觀塘幼稚園"好唔好

我以前個仔讀過n 1啦,好好呀,老師好鍚佢呀,重意到佢既問題

回覆:排到兼收位,有無人知"保良局觀塘幼稚園"好唔好

留意到佢既問題

回覆:aoisonic 的帖子

hihi  請問你有無入讀觀塘保良局  因為我呀仔排緊s  但收到觀塘保良局收左拒(普通位)所以想問下你thx

各位, 雖然隔左好耐, 不過我個仔入去左勒
開頭的時候覺得行政比較亂同鬆散,  不過長遠老師幾有愛心同耐性
個仔讀左半年, 開心左又自信左好多, 各項能力發展都平均左

但係學校的程度又比較淺, 如果想學術上學好D的話, 就要自己花多D心機私下再教

引用:hihi++請問你有無入讀觀塘保良局++因為我呀

原帖由 kemmyleung 於 15-01-09 發表
hihi  請問你有無入讀觀塘保良局  因為我呀仔排緊s  但收到觀塘保良局收左拒(普通位)所以想問下你thx

...
我仔三年前讀過n1,老師好好呀,好有耐性,加上咁岩佢斑主任又係i位老師,好正,後來派到s位,k1開始8月就讀s

想問係未剛收工I位通知的, 都係8月開學 ? 因我擔心 6月要返, 因已經學期尾了

引用:各位,+雖然隔左好耐,+不過我個仔入去左勒開

原帖由 aoisonic 於 15-04-21 發表
各位, 雖然隔左好耐, 不過我個仔入去左勒
開頭的時候覺得行政比較亂同鬆散,  不過長遠老師幾有愛心同耐性
...
感謝

大b豬 發表於 15-4-21 12:54
想問係未剛收工I位通知的, 都係8月開學 ? 因我擔心 6月要返, 因已經學期尾了 ...
我記得我果個仔係9月頭開學