用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 可以點 (幫下忙 唔該)
go

可以點 (幫下忙 唔該) [複製鏈接]

可以點 (幫下忙 唔該)

親戚個女係外國返來,中文唔多得,依家係銅鑼灣官立讀五年班,全校講英文,同班得一個中國人(新加坡返),如果選校可以有咩選, 英文她當然無問題,中文就,,,

Re: 可以點 (幫下忙 唔該)

乜銅鑼灣官立係國際學校黎家,點解全校講英文,同班得一個中國人?係咁唔使煩,問下老師小學畢業後可上乜嘢中學。

我有時都去接放學嫁,見個道太多係菲律賓,印度,巴勒斯坦,金髮黑髮都有定,就算有中國人都同我兒甥女一樣係外國返中文都唔識得多,所以佢地係學校同學全部都係講英文,上堂就一定全英,咁聽講中學就好似好少得揀,好似係佢自己有中學全英不過好似雜得幾交關,另外係協和地利亞,不過都要入國際班先ok 好似一級得一班,聽講有人去聖保祿  庇利羅土 拔_ 不過佢中文咁差 入到都死啦 最哀就係我親戚係個便冇嘢做一定要返黎, 搗到依家咁 不過其實佢最驚係個女學壞就真

醒目開學勳章

咁如果佢入到聖保禄又唔駛驚中文唔掂o既, 因為聖保禄有用法文上堂o既班俾嗰啲tongue language唔係中文o既學生讀, 不過嗰啲就好似冇中文學.
[img][/img]
‹ 上一主題|下一主題