用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅男女中學附屬小學 請問SPCC係咪龍校?
樓主: VKwan
go

請問SPCC係咪龍校? [複製鏈接]

回覆 Charlotte_mom 的帖子

一條龍津小就要100%收晒小6生, 不過如果學校覺得你成績唔達標要唔俾你升中都有辦法, 就係小三小四時不斷要你留班..... 有D直資聽講都會用呢個方法.... 通常係學績好或操行唔得既同學, 先至煩麻, 所以先有好多直資學校規定操行要達標
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:ac917 的帖子

我按 camera 佢話程序出問題要退出!

[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+14-4-2+10:03+

原帖由 VKwan 於 14-04-11 發表
就係最近有朋友實牙實齒話親戚個spcc小六仔有撲學校中,話中學唔會收返,我唔信有咁既事至上來問人!:igive ...
我個仔以前讀spccps,讀咗4年,聽聞有1位同學操行欠佳,被迫退學,其他係自己讀唔上,家長安排轉校,如果話中學無得直升,九成係小朋友唔合格,就算第一次考得唔好,都有補考,亞仔有個同學6x 分都直升SPCC

上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。
‹ 上一主題|下一主題