用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣靈糧堂interview
樓主: 1130
go

荃灣靈糧堂interview [複製鏈接]

回覆:winwin1220 的帖子

我打電話問過,上午班,只有一、三、五或二、四、六。

一星期要返三日,沒有兩日班。

引用:回覆+鈴瑾+的帖子 我又唔覺得喎,+Intervie

原帖由 hellogigitang 於 14-03-20 發表
回覆 鈴瑾 的帖子

我又唔覺得喎, Interview日子改係因為未裝修好, 嗰日去in 都仲見個天花板未裝妥當
你錯了,1月22 interview當日係有申請3月開班嘅bb interview㗎,我地呢啲9月開班嘅係佢地arrange唔到我地去in,所以先押後。我住嗰度所以知道佢地方係已經裝修好可以比人interview,不過無人手去in啫,咁唔係安排失當係咩喎…

都係嗰句,老師真係好nice 不過學校安排好差,無誠信,我覺得佢雖然今年有學劵,但下年真係好難講,隨時改都唔定

引用:Quote:原帖由+hellogigitang+於+14-03-20+

原帖由 鈴瑾 於 14-03-20 發表
你錯了,1月22 interview當日係有申請3月開班嘅bb interview㗎,我地呢啲9月開班嘅係佢地arrange唔到我地去 ...
一如所料,我個仔被reject不過聽你咁講又好似係行政比較混亂,最初報名時話有學券,之後突然又話冇,再之後又send email黎話有學券令人有少少朝令夕改既感覺

引用:收到+OFFER+啦,+1月大B,+返+2,4,6+11:00,+2

原帖由 hellogigitang 於 14-03-20 發表
收到 OFFER 啦, 1月大B, 返 2,4,6 11:00,
2015-2016年K1 PM.
你咁快有K1 pm offer嘅?係咪都係靈糧堂?

今日都到offer。
135 11點
k1下午
我都覺得佢行政安排得幾差,同埋k1係咪肯定無學券呢?

引用:今日收到取錄通知喇!+10月尾細B,+AM+offer

原帖由 yamagata 於 14-03-20 發表
今日收到取錄通知喇!
10月尾細B, AM offer
咁快有?請問你幾時in? 我3/13in未收到呀

回覆 鈴瑾 的帖子

又真係好亂喎,唔係諗定晒D嘢先出咩!有點担心。

回覆:荃灣靈糧堂interview

本身我都想讀呢間,偷佢有保證k1同埋應該有學劵,不過我真係對佢無左信心,我本身有海濱方方offer,寧願讀貴啲都唔選擇靈糧堂,因為我覺得佢無口齒,成日改嘢。其實上星期我in之前都有打過去學校問清楚playgroup價錢同堂數,佢當時重答我一星期兩堂同1800蚊一個月,90%出席率就保證上k1,點解佢一星期後又出爾反爾,要人一星期三堂2600蚊呢
雖然只相差800蚊,唔係錢嘅問題,係佢比我感覺好似成日亂出啲info比家長,其後鍾意改就改,無誠信我好失望呀

鈴瑾 發表於 14-3-20 21:04
本身我都想讀呢間,偷佢有保證k1同埋應該有學劵,不過我真係對佢無左信心,我本身有海濱方方offer,寧願讀 ...
我都覺,同埋唔太鐘意親子形式所以要諗多諗先決定

引用:本身我都想讀呢間,偷佢有保證k1同埋應該有

本身我都想讀呢間,偷佢有保證k1同埋應該有學劵,不過我真係對佢無左信心,我本身有海濱方方offer,寧願讀 ...
我都係選擇左海濱方方,仔仔讀下午班

引用:Quote:原帖由+鈴瑾+於+14-03-20+發表本身我

原帖由 龍龍 於 14-03-20 發表
我都係選擇左海濱方方,仔仔讀下午班
我都係下晝班喎,第時一齊做同學仔

我煩緊點好!有間村校已收左仔下午班,如我讀靈糧上午班(2,4,6)會吾會辛苦小朋友呢?

引用:我煩緊點好!有間村校已收左仔下午班,如我

原帖由 Taiso78 於 14-03-21 發表
我煩緊點好!有間村校已收左仔下午班,如我讀靈糧上午班(2,4,6)會吾會辛苦小朋友呢?

...
Same case…其實覺得好殘忍,但又想阿女返N熟習自己返學!

引用:Quote:原帖由+龍龍+於+14-03-20+發表我都係

我都係下晝班喎,第時一齊做同學仔
你好呀,同學仔,第時多多指教

我想問可唔可以只係一個家長去interview㗎 ?會唔會影響評分?

引用:我想問可唔可以只係一個家長去interview㗎+

原帖由 winwin1220 於 14-03-21 發表
我想問可唔可以只係一個家長去interview㗎 ?會唔會影響評分?
我自己同阿女去,都ok了。

我對學校自行將學前班由兩天改三天,而沒有事先通知家長的決定感到愕然與失望,莫說報名時無講,起碼面試前都應該講。
仲要依家已經編入K1讀上下還是下午班,又無問家長意見。
我之前聽朋友講靈糧係一間好學校,但行政這麼混亂,更擅自更改上課日期,不用諮詢家長,就算報名人多眾多,也不置如此。

引用:我對學校自行將學前班由兩天改三天,而沒有

原帖由 Jules_S 於 14-03-21 發表
我對學校自行將學前班由兩天改三天,而沒有事先通知家長的決定感到愕然與失望,莫說報名時無講,起碼面試前 ...
超同意我對佢好失望,佢重來都無問過家長想將來k1編入上午班定下晝班,就亂咁編排,之前係多人報名,但佢都唔可以自己想點就點㗎

回覆:GremlinsYY 的帖子

Similar case. 我都覺得太辛苦了,雖然靈糧係得個半鍾而且係play group. 不過得兩歲走兩場好辛苦,所以我應該會drop 左另一個offer.

靈糧係出名嘅好學校,我會體諒同明白一間新校一開始運作係有好多地方要改善,但佢嘅教育理念我好中意,所以相信會越來越好 如無意外會讀佢

引用:我想問可唔可以只係一個家長去interview㗎+

原帖由 winwin1220 於 14-03-21 發表
好多家長都係一個去,應該無問題吧

‹ 上一主題|下一主題