用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣靈糧堂interview
go

荃灣靈糧堂interview [複製鏈接]

有冇人去左interview?佢淨係得playgroup, 咁會in 咩架?
   4    0    0    0

回覆:荃灣靈糧堂interview

我in天后學前班,情況大概如下;

分開兩間房,一位家長陪小朋友入去第一間房(12對一组)入面放了不同的玩具在playmat上面,小朋友自己揀area去玩,老師一個跟一對觀察、同小朋友玩,say hello, hug , hi five, thank you,會叫小朋友望往老師講嘢,in 我吔個老師有問吓小朋友有無兄弟姐妹,平時邊個照顧小朋友……過程大約10分鐘。

跟著就去第二間房,校長和副校長就坐係一邊觀察,由老師帶住家長同小朋友玩,會叫我吔抱住小朋友轉圈,跳吓,唱歌,最後排隊圍圈行去同校長bye bye. 全程大約20分鐘。

溫馨提示,大人小孩都要著方便活動的衣服,因為要走來走去。

引用:我in天后學前班,情況大概如下; 分開兩間

原帖由 heihahei 於 14-03-14 發表
我in天后學前班,情況大概如下;

分開兩間房,一位家長陪小朋友入去第一間房(12對一组)入面放了不同的玩 ...
尋日我同仔仔in左荃灣,大致上流程同你一樣!不過我個仔喊左半場interview,睇黎凍過水

我仔仔都係尋日in荃灣。流程差不多。

有冇人知一班收幾多人?

下?? 返pg 都要甘in ?

回覆:s'we 的帖子

佢地個pg係直升k1架,所以其實佢地係揀緊K1學生

回覆 龍龍 的帖子

甘想問你知唔知係咪100%直升k1?
直升就不用再考?

My daughter 都in咗,流程差不多,但在第一間玩具房等候時間比較長,小孩子變得不耐煩!考時入玩具室,又趕又迫(because both parents are allow to join), 要大人細路要趕緊適應。    But overall... No bad! Teacher looks professional and bb likes the school environment!

Wish us luck la

今日收到取錄通知喇!
10月尾細B, AM offer

我下星期in 啦, 我想問有冇問BB叫咩名? 需要BB講嘢嗎? 如給予offer, 是否會比番我填form個時段 ?

回覆:yamagata 的帖子

我都係呀^_^ 10月囡
二四六9am ,多多指教

回覆:winwin1220 的帖子

老師會視乎小朋友能力去考的,我10月b主要係觀察同聽指示為主

我都收到offer.但我覺得佢地arrangement好差,學費又突然之間由1800改成2600,我對於佢啲政策成日改好不滿,一時有學劵一時又話無,interview日子又改,學費及堂數又改所以我都應該唔會讀佢playgroup

唔係1,3,5 班或2,4班咩?

收到 OFFER 啦, 8月, 返 1 3 5 ,2015-2016年K1 AM
私人傳訊  回覆   引用

我打左去問係一三五 或 二四六 班,全部上午,其實我本身揀下午,不過佢話好少人揀group埋開上午班

回覆:winwin1220 的帖子

我打左去問啦,本來係(一三五)或(二四)班,而家in完先改(二四六)班㗎,佢話想學生學多啲嘢先加多一日,我唔係介意佢點改,我係唔鍾意佢成日咩都去改,好似日期、學費、有無學劵咁,我覺得間學校太新未上軌道,所以啲嘢好亂,老師係好nice,不過政策失當囉,無誠信

‹ 上一主題|下一主題