用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘區邊間幼稚園好呀?
go

觀塘區邊間幼稚園好呀? [複製鏈接]

如題~
   1    0    0    0

藍田靈糧幼稚園 - 有學券, 善用音樂教學, 鼓勵多閱讀

迦南幼稚園 - 冇學券, 學術幾好, 幾平均

啟思幼稚園 - 有學券, 活動教學, 但課程偏淺, K3先學寫字

朗思幼稚園 - 冇學券, 著重英語

佛教金麗幼稚園 - 有學券, 學術幾好, 但位處居屋屋苑, 優點是學位先到先得, 買定櫈仔, 訓一晚街就幾乎必收, 唔駛擔心面試, 保險線推介。

基督教聯合醫務協會幼兒學校 - 有學券, 有全日班, 校舍大, 家長評價不俗

德福幼稚園 - 有學券, 有全日班, 校舍大, 有國際班, 但冇學券又貴, 家長評價不俗

基督教家庭服務中心趣樂幼稚園 - 有學券, 有全日班, 校園細, 家長評價不俗

香港基督教服務處觀塘幼兒學校 - 有學券, 有全日班, 家長評價不俗, 但校園舊, 行五樓冇電梯

lauwingtai 發表於 14-3-6 12:56
藍田靈糧幼稚園 - 有學券, 善用音樂教學, 鼓勵多閱讀

迦南幼稚園 - 冇學券, 學術幾好, 幾平均

佛教金麗其實真係好抵讀, 升小成績好亮麗, 七成幾派區内名校, 學費又平, 學生又乖, 扣門區內小學好大優勢, 缺點是位處居屋屋苑, 門面冇咁靚, 以及出左觀塘、藍田、油塘、牛頭角, 就冇人識。面試只要唔大哭大鬧、唔出手打人、唔啞左冇聲出, 就會依先到先得形式收生, 好易過關。訓一晚街就有得讀, 我覺得好抵囉!

以下是佛教金麗升小派位:

我對仔女以前係觀塘翠屏邨入面個間路德會聖腓力堂幼稚園度畢業,我覺得都幾好,因為佢既課程可以銜接到小學.而且佢派小學都唔錯,我對仔女都入左聖馬太學校,我見我對仔女都自動自覺攪店哂d功課同埋溫習,
不過我聽家長講返,既間學校而家都好多人報,爭崩頭.

引用:如題~

原帖由 angel128 於 14-03-06 發表
如題~
有學券:觀塘浸信會幼稚園同藍田靈糧堂幼稚園

‹ 上一主題|下一主題