用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有沒有人會揀聖道迦南而放棄颜保鈴?
go

有沒有人會揀聖道迦南而放棄颜保鈴? [複製鏈接]

本人也知道颜的banding 高D但阿仔話interview 時,对老師沒有感覺,(我也大概估到,就是谷成績的學校模樣,多数是這樣,因我兒也在谷成績的小學)但聖就给他印象很深刻,像會很用心対他的樣子,小兒就是説不喜欢顔,我也不知是否應跟從他的感受。追求成績應往颜,但若兒子一開始不喜欢,又會否影响他成績?

1    0    0    0

當年已交左福中留位,但我個女知顏收佢開心到不得了,連留位費都唔要!我會比佢有選擇,畢竟讀六年書個果係佢

stepsum  that mean fook is better than nga?  發表於 14-3-4 23:17

引用:當年已交左福中留位,但我個女知顏收佢開心

原帖由 summ200 於 14-03-03 發表
當年已交左福中留位,但我個女知顏收佢開心到不得了,連留位費都唔要!我會比佢有選擇,畢竟讀六年書個果係 ...
请问颜功课多嗎?老師是对學生関心嗎?你女兒都讀得好嗎?

回覆 summ200 的帖子

咁佢讀得開心嗎?

回覆 maymee1g 的帖子

聽講聖道既校風都幾好, 雖然系band 2

回覆 maymee1g 的帖子

我相信如果功課量少一點佢會開心D,不過並唔表示呀女唔中意學校!只是有時會講功課太多好辛苦!
佢地同的老師關係都好好,老師對學生都有一定要求!大致上佢都係中意返學既

summ200 發表於 14-3-3 14:20
當年已交左福中留位,但我個女知顏收佢開心到不得了,連留位費都唔要!我會比佢有選擇,畢竟讀六年書個果係佢 ...
支持你女兒的選擇。

回覆 summ200 的帖子

Stepsum,並不是,由始至終我地都是心儀NPL,雖大家都是直資,論學費福是比顏平,但論學校周邊環境,佩套,師資和辦學團體一定係顏比福好,回望當日的決定都是無錯的!點解咁講!因我女同界都有同學去了福中!不過我地唔係福學生唔多講啦!

的先生幾用心,呢樣野都則聞過。
‹ 上一主題|下一主題