用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田區填表問題
go

沙田區填表問題

有d填表問題想請教大家, 我真係唔係好明呢個遊戲點玩~

甲部:

1) 曾記
2, 3係唔唔填比較好呢? 因為如果band 1a/b學校填2, 3都無咩機會咁少位??? 但我唔填, 會唔會抽左人地有填2, 3位同學先???

乙部:

1) 曾記
2) 蘇浙 (本來想填培英多d, 但之前有post話培英擺第2無機會, 係咪呢)? 林裘謀第2有無機會?
3) 未知 (如果阿仔係b1, 但唔知1a/b/c) 暫時4, 5年級全級頭3名, 6年1st term未有名次, 唔知填邊間? 其實去到第3位係咪要開始填b1c或許b2a穩陣d呢?

另外, 見好多媽咪填完頭幾位(約1-5), 之後就話填埋未填晒既中學(咁呢d中學係是旦填? 點分次序填)???

thx.........

elbar  甲部: 2) 呂記  發表於 14-1-4 10:29
elbar  乙部: 2) 林裘謀 3)-5) 林漢光, 鄭榮之, 郭德勝   發表於 14-1-4 10:28

如果第二位填培英,蘇淅,沙崇,循道,是否都無機會呢?

elbar  培英稍佔先   發表於 14-1-4 13:55

回覆:沙田區填表問題

早兩年我就甲1-曾記,甲2-呂明才

乙1-曾記,乙2-沙蘇,乙3-培英,跟住好似郭得勝,第5唔記得,總之係b1a,b1b,b1b,b1c,b1c咁填,第6位就填b2喇

回覆 moniquechoy 的帖子

培英, 祟真填第2志願肯定無機會, 其他2間都可能仲有

引用:早兩年我就甲1-曾記,甲2-呂明才 乙1-曾記

原帖由 littleflowers 於 14-01-04 發表

乙1-曾記,乙2-沙蘇,乙3-培英,跟住好似郭得勝,第5唔記得,總之係b1a,b ...
你好;甲2點解重填呂中得咁少位?

引用:早兩年我就甲1-曾記,甲2-呂明才 乙1-曾記

原帖由 littleflowers 於 14-01-04 發表

乙1-曾記,乙2-沙蘇,乙3-培英,跟住好似郭得勝,第5唔記得,總之係b1a,b ...
重有乙2沙蘇先過培英係咪培英第2無機會?

即是蘇淅,循道沒有培英和沙崇咁受歡迎?

回覆:DFSON 的帖子

因為我自行時都係曾記同呂明才,所以甲部照揀返佢地。
至於沙蘇做第二,培英做第三,主要係我同個囡去聽升中講座後,覺得沙蘇好啲咋,而另外一個原因就係近屋企

最後入了曾記?

回覆:moniquechoy 的帖子

Yes

littleflowers 發表於 14-1-5 11:29
Yes

Hi, pls check pm.