用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問下慧中 vs 思博,邊間好啲?
go

想問下慧中 vs 思博,邊間好啲? [複製鏈接]

想問下慧中上午 vs 思博下午,邊間好啲?

0    0    0    0

引用:想問下慧中上午+vs+思博下午,邊間好啲? +

原帖由 HKBB2012 於 13-12-18 發表
想問下慧中上午 vs 思博下午,邊間好啲?
有無人俾下意見呀

回覆:想問下慧中 vs 思博,邊間好啲

我揀思博

回覆:想問下慧中 vs 思博,邊間好啲

各有各好, 思博語文環境好d,校舍新,而慧中,interview時覺得d miss好有愛心同耐性,好重自理能力,兩間都好……

回覆:想問下慧中 vs 思博,邊間好啲?

簡介會講..思博 net 是英藉的, i like it, they are real native speaker ...

回覆:shykan 的帖子

唔該晒大家,依家仲十五十六,好似各有各好咁

我覺得n班找一所近屋企同有愛心的學校比有net更重要, 到k1再轉有net學校都未遲, 因為3歲以下先鞏固母語比較好.

當初我都被思博所sell課程吸引,所以join playgroup 想了解多點,因為經常看到PN班上課情况,都是廣東話老師同小朋友溝通,思博令我最大憂慮係太新,不能了解K1-K3真正課程,成效口卑如何又唔知,而家學校只有少量net, 因為我希望小朋友可以由PN 讀到K3, 不用轉來轉去,所以選了其他幼稚園了

慧中我有試堂,感覺老師有愛心和經驗,口卑一向不錯,辦學經驗比較長

我諗最重要你覺得對那間信心比較大吧

我有2個朋友就選了迦南放棄思博

回覆 gillielam 的帖子

請問你最後揀左邊間呀??

九龍塘迦南

當初都因為思博net班主任吸引,但我地上左playgroup後失左信心,個net都係全程喺度,但當完左英文嗰part, 佢只會坐在一旁發呆,當初仲玩手指玩頭髮,後來有媽媽投訴,改善左,但都是在呆坐,不會幫忙維持秩序,媽媽在場都咁唔專業,相反普通話老師在英文時段都會投入觀察小朋友,有小朋友走左去坐不定,會幫忙叫返小朋友坐好,所以對呢間就算net做班主任,但真正同小朋友溝通佔多少成疑

迦南K3已學complete sentence answer questions, 都好happy school ,感覺實在d, 信心大d, 所以選了迦南
‹ 上一主題|下一主題