用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 勁唔開心...報左8間,1間interview都無
樓主: KonnyGreen
go

勁唔開心...報左8間,1間interview都無 [複製鏈接]

回覆 sfly97 的帖子

can i have full name pls?

Good luck !

回覆 wongann 的帖子

因為我個仔IN得唔好....又冇耐性...

回覆:Honeys 的帖子

Harbour height, south horizon, middle kornhill and homantin

回覆 fanay 的帖子

妳甘樣講我都驚驚地......

回覆:勁唔開心...報左8間,1間interview都無

樓主BB有學校收未?好明白你的心情,我個B11月細B報左5間in左4間,到今個月杏花啟思通知收左,這段時間真係精神緊張到不得了。希望樓主有好消息啦!

chengv 發表於 13-12-19 17:12
英藝唔止5000 ...
英藝今年$68XX,預接近7000,另外每月雜費三千幾!

ChanPlumpy 發表於 14-6-10 15:03
英藝今年$68XX,預接近7000,另外每月雜費三千幾!
請問你這是那裏的資料? 九龍塘英藝去年是$6000, 英藝自己說他們每年有5-8%的加幅. 所以, 就算8%全加, 也只是$6480, 不到$68XX. 另外, 我聽一些用家說九龍塘英藝雜費是每學期$3XXX, 並不是每個月.

我在沙田英藝post看到的,說今年6880,但2014-15學費等教育局批,staff話預7000左右。另雜費3200一個學期。
http://www.edu-kingdom.com/forum ... ;page=1#pid38715872

sukichanyukyan 發表於 14-6-9 23:34
樓主BB有學校收未?好明白你的心情,我個B11月細B報左5間in左4間,到今個月杏花啟思通知收左,這段時間真係 ...

CONTRA... 可惜我仍無聲氣.....好想喊

ChanPlumpy 發表於 14-6-10 20:46
我在沙田英藝post看到的,說今年6880,但2014-15學費等教育局批,staff話預7000左右。另雜費3200一個學期。 ...

7千蚊一個月.. 我比唔起.... 點算

我仔到而家都未有學校收.... 我覺得好辛苦... 而家唔望 n... 想 入到 k就算啦   but 好辛苦...好唔開心

我最想個仔入返保護兒童會

引用:我最想個仔入返保護兒童會+

原帖由 KonnyGreen 於 14-06-12 發表
我最想個仔入返保護兒童會
我女都係9月細b,之前住屯門我都報左成10間,我2間有得in,第1間仲要得13個月既時候就in乜都唔識,第2間表現真的不錯可惜2間都係waiting,之後12月搬左出荃灣先報荃灣啲學校,講明後補有人放位先有得in,我照報同時交埋k1表,最後有2間叫我女去in一間國際私校一間圓玄,2間都收左,圓玄都係岩岩上星期6in,所以唔好灰心啊!而家好多家長開始放位!

我個仔七月
有學校收左佢AM 但我已退學決定三歲先正式讀書

回覆:KonnyGreen 的帖子

唔駛咁快灰心,到9月開學前應該仲有人放學位出來。

回覆:勁唔開心...報左8間,1間interview都無

我個仔係10月細仔,報左20幾間,間間都有得in,教處定左收左報名費都一定有得in架,我有幾間收左報名費無得in打去問幾時有得in,學校話會直接extend去k1先in,最後我都誇區有pm offer,唔好灰心呀,我而家都開始留意k1啦,大家一齊努力呀

未有消息...

回覆:KonnyGreen 的帖子

一定仲有放位出來,不要太擔心。我琴日放左「杏花啟思」個位出來,各位媽咪如果係香島東區可以打電話去學校問下。

‹ 上一主題|下一主題