用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 勁唔開心...報左8間,1間interview都無
go

勁唔開心...報左8間,1間interview都無 [複製鏈接]

我知我個仔係細b (9月龍b), 不過報左8間, 竟然1間n班架interview 都無...
個心真係好down...

佢仲要已經入左保護兒童會架託兒都無n班入...
無計, 除左硬霸住個託兒位, 我真係無辦法...

poodlema    發表於 14-5-22 15:08
   1    0    0    0

引用:我知我個仔係細b+(9月龍b),+不過報左8間,+

原帖由 KonnyGreen 於 13-12-16 發表
我知我個仔係細b (9月龍b), 不過報左8間, 竟然1間n班架interview 都無...
個心真係好down...
完全明白你的感受!我個仔都係細B(10月龍B), 除了報了一間屋企附近的(只有waiting) , 其餘都係跨區的!當中仲有三間已打電話去問,應該無得in (因為遲交表/細B)!

我真係好無奈... 如果話因為龍b多人, 我接受, 如果係收左d雙非

真係好唔開心!! 今日病左, 聽日會抽時間一間間打電話問~

引用:我真係好無奈...+如果話因為龍b多人,+我接

我真係好無奈... 如果話因為龍b多人, 我接受, 如果係收左d雙非

真係好唔開心!! 今日病左, 聽日會 ...
你明天打電話問清楚先,我仔仔第一間in而收到waiting那封面試通知信都係寄失㗎!都係見到有其他JM收到信,才打去問咋!

Evachau 發表於 13-12-16 18:32
你明天打電話問清楚先,我仔仔第一間in而收到waiting那封面試通知信都係寄失㗎!都係見到有其他JM收到信, ...

我想先sd個email去問, 然後先再打電話問佢地, 咁會唔會比較好呢?

引用:Quote:Evachau+發表於+13-12-16+18:32+你明

我想先sd個email去問, 然後先再打電話問佢地, 咁會唔會比較好呢?
我係直接打去問清楚,唔駛再等回覆又可以知道未通知面試的真正原因!

Evachau 發表於 13-12-16 18:44
我係直接打去問清楚,唔駛再等回覆又可以知道未通知面試的真正原因!

...

THANKS!!! 我要加油啦!! (因為我好怕傾電話.......)

回覆:勁唔開心...報左8間,1間interview都無

Can apply Victoria. They have a class for small b.

引用:Quote:Evachau+發表於+13-12-16+18:44+我係

THANKS!!! 我要加油啦!! (因為我好怕傾電話.......)
其實我都怕聽到啲態度差嘅回覆,但聽多幾次就習慣了!有幾間就因為呢個原因而反感不考慮報讀!

回覆:KonnyGreen 的帖子

唔係入咗保護兒童會托兒就比你升pn嗎?

引用:Can+apply+Victoria.+They+have+a+class+fo

原帖由 sfly97 於 13-12-16 發表
Can apply Victoria. They have a class for small b.
邊間victoria收細b呀?

引用:Quote:原帖由+sfly97+於+13-12-16+發表Can+

原帖由 heiphy 於 13-12-17 發表
邊間victoria收細b呀?
Ho man tin is one of the example
Can find in home page

jcball 發表於 13-12-16 19:43
唔係入咗保護兒童會托兒就比你升pn嗎?

唔係... 我今日都問左, 佢答: 同一機構 獨立運作 無加分

sfly97 發表於 13-12-16 18:50
victoria 太貴啦... 讀唔起... (真心)

咁一係返住托兒, 之後直接讀K囉, 我識好多9-12月的細B 都可以直上K, 其實條數一樣啫

保護兒童會仲接受報名,可試下

我BB都係9月仲要係龍年, 報左4間有學卷既都冇咩望, 交完報名費IN都冇得IN, 報左1間冇學卷既又收細B, 不過就貴學費......
睇你要咩囉! 我就好想bb 返n班, 所以近近地係屋企附近貴d都讀!

有托兒位都好啦,起碼BB2-3歲都有啲"世藝"

回覆:heiphy 的帖子

HH, SH, MK, HMT. You can check in their website.

其實比其他私幼不算貴,因無雜費...

‹ 上一主題|下一主題