用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 勁唔開心...報左8間,1間interview都無
樓主: KonnyGreen
go

勁唔開心...報左8間,1間interview都無 [複製鏈接]

sh_mama 發表於 13-12-19 15:57
其實你係邊區? LOCAL D的學校有無報?
我係沙田區...都無得報名了.

Dice_Sep 發表於 13-12-17 17:57
回覆 Evachau 的帖子

私校.. 我報左THINK, 起碼有得IN.... 最後都有收左bb
英藝唔止5000 ...

sh_mama 發表於 13-12-19 15:57
其實你係邊區? LOCAL D的學校有無報?

我油尖旺, 而家開始準備報 k1....T^T

唔好唔開心喇...K 已經開始戰鬥 大家努力~~

KonnyGreen 發表於 13-12-16 17:51
我知我個仔係細b (9月龍b), 不過報左8間, 竟然1間n班架interview 都無...
個心真係好down...

聽聞Greenfield Longbeach 分校收細B,可以問下。

另外,可唔可以重讀做大B

supercrazy 發表於 14-5-22 12:46
唔好唔開心喇...K 已經開始戰鬥 大家努力~~

... 已經打哂, 有d要再填表已經填左...
不過有d又要等... 9月先比報...

好緊張... 仲慘過自己見工...

而家都無望入得好唔好... 是但有得收就收...

回覆:勁唔開心...報左8間,1間interview都無

你可以試下浪澄灣綠茵!我岩岩收到佢地信叫我interview!!你可以打去問下

我個仔都係9月龍b,我報左十幾間,只有3間可以in,我覺得佢in得幾好,不過都只係得waiting,一個offer都無,我呢幾日都周圍搵緊有無學校有pn位剩出黎,真係好大壓力

Oonetwothree 發表於 14-5-22 14:56
我個仔都係9月龍b,我報左十幾間,只有3間可以in,我覺得佢in得幾好,不過都只係得waiting,一個offer都無,我呢 ...
你就好啦...有3間in... 我1間都無消息...

Oonetwothree  哈哈~~in下都好,唔收都當吸取經驗 (自我安慰)  發表於 14-5-23 15:40

响你地煩緊今年2014-2015 N班時, 要提醒你地, 2015-16 K1 係今年要報名, 有D學校如保良局....現在已經可以交表! 其他間間不同, 7-10月左右! 另今年大約7月要APPLY 政府學券, 用來留位!  龍年的確多左好多BB, 仲要多埋班 non-hongkongese, 所以K1 要開始準備!

KonnyGreen    發表於 14-6-12 10:17

引用:响你地煩緊今年2014-2015+N班時,+要提醒你

原帖由 megwong1 於 14-05-22 發表
响你地煩緊今年2014-2015 N班時, 要提醒你地, 2015-16 K1 係今年要報名, 有D學校如保良局....現在已經可以 ...
計埋雙非 兔b多過龍b 不過龍港b就多過兔港b

回覆:勁唔開心...報左8間,1間interview都無

樓主住邊區?唔好唔開心!呢排交大訂高峯期,盡量再打電話𢴇C雞!

我仔十一月B,我報左三十間!一共有十個八個面試,終於有間新校收我仔!

如果真係超級想返學,可以試下問九龍塘英藝、oasis 丶golden gate, 或者火炭joyful ...

加油呀!

其實話細b好難入,係local定international? 如果York, greenfield果d又機會大嗎?

引用:其實話細b好難入,係local定international?

原帖由 jk121299 於 14-05-25 發表
其實話細b好難入,係local定international? 如果York, greenfield果d又機會大嗎?
York 比左special k1 my son, but entry year is 2015, 所以雖然易入,不過not normal n class.

There is a new kindergarten in Ho Man Tin called Galilee International School...
They still accept PN n K1-K3 for the coming September...
I hope this help...
Here is the school website (www.gis.edu.hk)

樓主
我覺得吾使太擔心 兩歲班大不了吾讀
有人湊BB就得了 反正K1會學返晒~ 好多家長都覺得無咩特別大幫助啫~~ (佢地小朋友現K1)
K1 再戰~~加油!!!

回覆 monmonbbb 的帖子

agree! 第時讀書漫漫長路,不急在一時。最緊要珍惜與小朋友相聚的時間。

回覆 KonnyGreen 的帖子

我個仔係大B....報左7間...全部IN哂都唔收....我呢幾日不停打電話問返呢D學校有冇人退學....有一間就叫我IN多一次....終於收左啦....所以你唔好放棄....你再遲少少打去D學校都問...應該有好多人放位....

引用:其實話細b好難入,係local定international?

原帖由 jk121299 於 14-05-25 發表
Zenith 相對易入,但學費又相對貴

回覆 fanay 的帖子

點解大b都甘難in成功?13年出世應該唔洗同d雙非掙位吧?
‹ 上一主題|下一主題