用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 觀塘區 band 1 中學
樓主: EppieL
go

觀塘區 band 1 中學 [複製鏈接]

引用:AC117,+想問下今年觀塘區有黃大仙區之保良

原帖由 ianmami 於 13-12-16 發表
AC117, 想問下今年觀塘區有黃大仙區之保良局第一張永慶中學, 保良局何蔭棠中學, 另外想問華英中學有多少位. ...
不太明你的問題,三間他區學位要下年四月才公佈,每年分派學位不同,華英以往只有兩個,黃大仙學位會多些,但都是五個內,保一及華英比較熱門,b1a會比較有把握

AC117, 我以為已經有指定位數目, 所以問這個問題. 原來要在4月才知道.

引用:果日聽順x簡介會,+她哋用咗45mins介紹她哋

請開聖傑靈(ST.CATHERINE)係BAND 1頭定中呀? 是否好多人爭?

回覆 LUCKYO 的帖子

????

回覆 LUCKYO 的帖子

St. Cat is band 1A school !

LUCKYO  THX  發表於 13-12-20 12:00

LUCKYO 發表於 13-12-18 20:46
請開聖傑靈(ST.CATHERINE)係BAND 1頭定中呀? 是否好多人爭?
勁多人爭
仰望為我們信心創始成終的耶穌。他因那擺在前面的喜樂,就輕看羞辱,忍受了十字架的苦難,便坐在神寶座的右邊。

想問問,阿仔系級度排18,入聖言的機會大唔大?自行選邊間好啊?
仰望為我們信心創始成終的耶穌。他因那擺在前面的喜樂,就輕看羞辱,忍受了十字架的苦難,便坐在神寶座的右邊。

回覆:奥脫福 的帖子

如果小朋友B1B,如福建中學收了,還是駁官瑪呢?

阿女第二次呈分試成續都幾好, 老師提意揀Bank 1 學校, 現在自行本想選1 - 順利天主教, 2 - 觀塘官立, 但有朋友同我講選1 - 順利天主教, 2 - 蒙民偉 (安全d), 但我怕如果順天唔收, 蒙民偉收咗, 咁就連統一派位機會就冇咗, 想聽下大家意見. 大家對中華基督教會蒙民偉書院有咩意見? thank you.

ktmami  蒙民偉如你不大喜歡就不要入表, 自行2間一定要自已最心儀,蒙民偉可留待大抽獎時放第二, 我女同學舊年放第二都入到蒙  發表於 14-1-8 12:03

士多啤梨MUM 發表於 14-1-4 18:44
想問問,阿仔系級度排18,入聖言的機會大唔大?自行選邊間好啊?

你仔仔邊間小學? 因為有D小學排中間位置都係BAND1, 有D小學中上可能都只係排BAND2~

請問 band 2在將軍澳區點選好////?自行b2成績博b1 係米有d過份?日子越近就越拿不到主意,好大壓力...
‹ 上一主題|下一主題