用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩" ...
樓主: Heely
go

兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩"   [複製鏈接]

嘩, 真係心痛死, 又無搞錯啊

回覆:宏心 的帖子

為Ethan禱告, 為Ethan媽打氣.
United we stand, divided we fall.

真過份呀, 竟然可以傷到咁

指甲向上灣即係高過佢好多的人而又係從後抓的, 好明顯係大人所致, 因為同高度的小朋友手位是不會抓到這傷痕, 而更不會是Ethan自己抓的, 因為他的手無可以咁抓到咁嘅傷痕.:

Chirley  有同感  發表於 13-11-8 23:15

回復 Maibubuu 的帖子

When I applied, a family friend also told me about similar incidences in its TKO branch where her girl attended.
There is always exception when there is a right teacher around. But in general, at least the management of the Sch did not treat all these "accidents" seriously enough at the wonderland villas branch.

回復 Heely 的帖子

向教育局投訴,再報警,轉校,唔該:

Thanks for sharing.
Originally, I plan to let my son ( ~ 7 months now) to attend the playgroup in this school since it is near my home and can continue to study their pernursery.
After reading this post, I think I better find another one.

引用:我覺得係個別事件;+火炭分校嘅staff真係好

原帖由 Maibubuu 於 13-11-07 發表
我覺得係個別事件; 火炭分校嘅staff真係好好!見到你地咁"以偏概全"咁講間學校,個心有D難過 ...
不管係咪個別事件,但可以肯定嘅係學校處理手法好有問題。令家長唔能夠放心交小朋友比咁嘅學校。

回覆:兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩"

我在fb有个group有三千几个members,可以在那裡share嗎?等大家知名他們的惡行!

回覆:兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩"

攪錯呀?點可能發生架?好離譜,樓主依家打算點追究?一定要轉校,轉前都要追究到底呀

好傷呀! 見到都心痛...

快upload上蘋果日報,等全世界都知,個app最尾有得uplpad

宏心 發表於 13-11-7 11:54
原本 13號會去馬鞍山博士山面試的,而家睇左呢個帖,都係唔去啦!

朋友曾警告我,話呢間集團老師無愛心, ...
講得好!

yywongsum 發表於 13-11-7 13:44
指甲向上灣即係高過佢好多的人而又係從後抓的, 好明顯係大人所致, 因為同高度的小朋友手位是不會抓到這傷痕 ...
你講得一點都沒錯!你睇得好仔細!好少有人觀察到尼點!這也正是我地疑惑既問題!我地常人都睇到既問題,警方都吾用心去睇!

dd0412 發表於 13-11-5 19:38
樓主,有冇update?想知事態發展。
其實尼件事已經見報,網上點擊率又甘高,但學校都吾出聲,我覺得佢地根本未重視尼件事,可能尼種事對於佢地來講太平常,根本不值得去重視,甚至會認為我是小題大作。所以同尼種學校去追究是不會有結果,尼種學校太商業化!

alovea 發表於 13-11-8 07:21
攪錯呀?點可能發生架?好離譜,樓主依家打算點追究?一定要轉校,轉前都要追究到底呀

...
我現在已經吾知可以再點做,可以做既已經做晒,都係無結果!我已無力再追究,有這“對牛彈琴”的功夫還不如調整心情好好照顧ETHAN,就算我再點生氣,佢地咩一樣坐在辦公室數鈔票!尼種商業學校!

Maibubuu 發表於 13-11-7 13:09
我覺得係個別事件; 火炭分校嘅staff真係好好!見到你地咁"以偏概全"咁講間學校,個心有D難過 ...
我好明白你既感受,我當初選擇尼間學校何嘗不是因為喜歡尼間學校,發生這種事我真係好失望,我都清楚ETHAN的傷可能係意外,我爆料也是無可奈何之舉,並不是要追究哪個小朋友傷左ETHAN,隻是這種情況三番五次出現,學校都話吾知情,好可疑,而且今次既傷勢受傷原因令人起疑,學校既處理方法都好有問題。
我也並不是要置人於死地,我並未通知蘋果見報,因為考慮到可能傷人者是小朋友被爆光出來就吾係甘好啦。我在此發貼一方面是向學校施壓,另一方面是提醒其他家長。

同樣作為家長的我們, 一定會支持妳的, 不可讓幼稚園暴力漫延.
‹ 上一主題|下一主題