用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩" ...
樓主: Heely
go

兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩"   [複製鏈接]

希望其他小朋友不要再遭遇此類事件!

回覆:兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩"

間學校好垃圾

返學有"風險",擇校需謹慎!

真係要好小心選擇學校,阿女退左學後,返左另一間playgroup學校,人手比例好,又有愛心,成個人開心晒,之前的情緒問題已消失。現在一提起Boxhill 的Ms. Ronnie, 即刻喊咁口,成日話唔好Ms. Ronnie, 唔好Ms. Ronnie.

好在不是雙眼,否則我會反轉間學校

有空來看看
www.facebook.com/rosygardenwedding

教養孩童. 使他走當行的路. 就是到老也不偏離 (箴言22:6)

回復 Heely 的帖子

又係呢個司機,我個囡出事之後都處理得好差,同學校反映過但佢哋話校車唔屬於學校所以管唔到,我話佢最平嘅十五分鐘車程收一千元係好貴,都仲要質素存疑,叫佢哋考慮換咗佢。睇嚟真係要俾多D壓力

我覺得要報警囉!

請問華景分校校長是誰?

回覆:CCFU 的帖子

我覺得整傷人個位同學應該是有強勁的後台,如果唔係佢成日整傷人學校都唔"功"佢出嚟先!仲比佢不斷係學校整人!何況新校,新校實擔心自己個名!

有冇攪錯呀?一定要報警啦!再唔搵出咩事實有第五次
bibi

好心痛,支持樓主報警

引用:好心痛,支持樓主報警 +

原帖由 fredc9 於 13-11-06 發表
好心痛,支持樓主報警
sorrie,按錯icon

This is serious, the school should give a reasonable explanation.  Otherwise it may happen again for 5th time.

真係心痛死媽咪,報咗警,查到了嗎?

千其唔好報呢間冇心辦學既學校,等佢接埋,學生先有保障

應該是打架

我好明白樓主既心情, 因為我都經歷過兩次依種事. 不過唔同之處係樓主小朋友應該是比其他小朋友整傷的, 因為傷口又深又細. 而我小朋友當年係比大人打, 一次係比EE(荃灣JXXFXXX)打, 一次係比救XX老師打, 好彩啊仔表達力高, 好清楚咁講晒成件事出來, 等我幫佢討回公道......

事後啊仔經常發惡夢半夜大咸, 我亦失眠, 成個人瘦晒, 寫上BK, 又比荃灣JXXFXXX既FANS插我話我講大話, 當時精神好大困擾...............

樓主已好醒目, 識報警, 通知教育署同傳媒. 你已經盡左力處理得好好! 當然唔好期望警方同教育署會幫到你D乜, 因我既CASE, 當年只換來教育署某主任既風涼話..............

樓主多注意小朋友及自己的情緒, 如小朋友持續有負面情緒就帶佢上遊戲治療啦, 而樓主你亦可搵社工傾下自己的情緒, 個人建議暫時唔好比小朋友上學(N班), 等明年先讀K1啦.

補充一點: 如果又有荃灣JXXFXXX既FANS睇到, 不喜勿插, 我唔想搵交嘈, 我只願主保佑你們小朋友平安. 冇家長想發生依種事.

另對幼稚園/幼兒園/PLAYGROUP的反思: 好多依類新開的英語教育機構, 老闆都是生意人, 對幼兒教育冇認識, 行政管理更亂七八糟, 請既外籍老師有些是冇幼兒教育資格的, 所謂教學助理有些又只是個冇受過訓練的啊嬸......卻收人4-5千蚊一個月......大家報學校時, 真係要停一停, 諗一諗..........

回覆:cherrycsw 的帖子

你小朋友是否在joyful 開的第一年入讀?我姪仔當年在joyful跌斷手,學校冇出聲!回家嫲嫲發現異常,看醫生,醫生叫我們報警,學校唔肯交出CCTV,小朋友到現在非常唔like joyful, 連路過也不肯!但現在,joyful好似成為Tsuen wan 區名校!仲寸咀左好多!

我仔當時係上荃灣JXXFXX PLAYGROUP, 依間野COUNTER個啊姐曾經困小朋友入黑房, 之後好自豪咁講: 出面間間幼稚園都係有困黑房架啦, 依招好WORK, 個小朋友即刻乖晒!

你姪仔跌斷手咁大件事? 一定要報警, 唔到佢唔交CCTV, 不過我知佢地真係好無恥!

回覆:cherrycsw 的帖子

過去式了!只好說唔好彩!

‹ 上一主題|下一主題