用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩" ...
樓主: Heely
go

兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩"   [複製鏈接]

太過份,一定要間學校有交待!

回覆:兩歲半幼童放學返來滿面傷痕,學校與校車隱瞞實情,玩"

我剛收到工人通知,佢接放學時老師話我小朋友比同學抓損塊面,面上有3條抓痕!我聽到個心好痛!我未見到佢,但工人話不太嚴重,叫左老師打比我,但我未收到學校電話。依家好擔心!

jerko_b 發表於 13-12-12 12:43
我剛收到工人通知,佢接放學時老師話我小朋友比同學抓損塊面,面上有3條抓痕!我聽到個心好痛!我未見到佢 ...
同一間學校?

happytummy 發表於 13-12-12 12:47
同一間學校?
yes..

謝謝樓主分享,小女快將讀n班(非boxhill),亦會多留意小朋友情況,最少也會幫她剪好手甲,不要弄傷別人,亦不要弄傷自己,更加唔會俾機會有人底懶。

又会咁啱,唔通同一人

vip1114 發表於 13-11-1 21:23
其實係咪要傷人的家長正視其小朋友的行為呢!佢個小朋友成日傷人喎!

...
The school name should be changed to "Boxing International Kindergarten"

引用:Quote:vip1114+發表於+13-11-1+21:23+其實

引用:我剛收到工人通知,佢接放學時老師話我小朋

回覆:Busybody! 的帖子

引用:我會覺得佢應該即刻退學,+跟住in第二間幼稚

引用:我剛收到工人通知,佢接放學時老師話我小朋

原帖由 jerko_b 於 13-12-12 發表
我剛收到工人通知,佢接放學時老師話我小朋友比同學抓損塊面,面上有3條抓痕!我聽到個心好痛!我未見到佢 ...
知道情況未?

回覆 jerko_b 的帖子

學校有冇復? 冇就備案先la, 其他野之後才講。

吓...如果只係兩歲小朋友打架,又或者自己唔小心整親都備案?會唔會太過怪獸家長呢?

我返到屋企睇左傷勢唔係好嚴重, 只係鼻翼兩邊損左, 冇樓主個仔傷得咁重. 我等到晏晝到收工一直都冇收到學校電話, 原本想自己打去學校了解事件, 但我諗可能老師已將此事寫在手冊內, 所以我等返到屋企check手冊先. (因為之前阿女在學校撞到個頭, 學校都有份incident report夾在手冊內). 點知手冊完全冇提..呢樣我確實對學校好失望! 就算我工人冇要求老師回覆我, 佢地都應該要主動通知我啦..

至於阿女, 我返黎都有問佢在學校發生咩事, 我問佢果陣就冇喊, 但唔係幾講到成件事..只係知道邊個同學整損佢..其實小朋友之間爭野玩, 互相推撞少不免, 我concern既係學校處理手法..同埋我想知阿女有冇出手, 因為我想教佢就算人地打佢都唔可以還手, 只可以話比老師知..一心想老師打電話比我了解件事, 點知....

引用:我返到屋企睇左傷勢唔係好嚴重,+只係鼻翼兩

原帖由 jerko_b 於 13-12-12 發表
我返到屋企睇左傷勢唔係好嚴重, 只係鼻翼兩邊損左, 冇樓主個仔傷得咁重. 我等到晏晝到收工一直都冇收到學校 ...
咁我知你女係邊個喇...c字頭的!我見你家人真係好緊張個女,第一日返學有4個大人加一個公人同佢返學,真係好錫佢!但你女勁活躍,係學校周圍跳,我成日都見佢成身瘀曬,見到都心痛!

dbchu 發表於 13-12-12 19:33
咁我知你女係邊個喇...c字頭的!我見你家人真係好緊張個女,第一日返學有4個大人加一個公人同佢返學,真係 ...

haha, 一講佢個頭瘀左就知佢係邊個! 係呀, 佢真係超活躍, 冇時停! 成日都自己周圍撞到..冇計啦, 暫時屋企得佢一個小朋友, 個個都將焦點放o係佢身上..係呢, 你都係我女同學既家長? 我自己好少機會去接返學放學, 所以對阿女既同學仔唔太熟悉, 只係工人返黎同我講番咋...
‹ 上一主題|下一主題