用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田啟思vs藍田靈糧
樓主: Potato001
go

藍田啟思vs藍田靈糧 [複製鏈接]

回覆:decmama 的帖子

想問如果收到n班offer,但行得真係好遠,知唔知有咩車起kln bay去快的?

巴士:40,219X...行既意思係係藍田地鐵站行? 藍田地鐵站有小巴的.

回覆:mawingyinhk 的帖子

係呀,藍田mtr行真係行到好累,今日我是坐40號,經商場穿過,都要行一段路,小巴係指邊度坐呀?藍田出口?

其實因為學校係麗港城最入果度, 而麗港城入面唔會有任何小巴巴士, 所以最近既落車點都要係麗港城出面. 搭40號可以早一個站落車, 會比起由總站行去近一點. 搭小巴上車地點在藍田地鐵站出口處(麗港城出門),轉右行十幾二十步便到, 但下車地點其實都是商場附近.

回覆:mawingyinhk 的帖子

你知道如果走,出番kln bay坐咩車?40號都係?因出去要成9個幾$:;pppp:

回復 蝦米爸媽 的帖子

其實要平D多D車選擇就要行到出容鳳書對面的巴士站了, 但要步行多3 MINS

引用:其實因為學校係麗港城最入果度,+而麗港城入

原帖由 mawingyinhk 於 13-11-17 發表
其實因為學校係麗港城最入果度, 而麗港城入面唔會有任何小巴巴士, 所以最近既落車點都要係麗港城出面. 搭40 ...
請問如果坐校車是否係正校門口落呢?學校 地點真係幾入。昨日interview 完都覺得老師好好

引用:Quote:原帖由+mawingyinhk+於+13-11-17+發

原帖由 babyhk 於 13-11-17 發表
請問如果坐校車是否係正校門口落呢?學校 地點真係幾入。昨日interview 完都覺得老師好好

...
會喺正門但對面馬路上落。

lausarah 發表於 13-11-13 15:34
我囡囡現在讀緊啟思, 讀得開心呀, 鍾意返學, 鍾意老師同姐姐.
而行政方面, 我也有少少覺得做得未係咁好.  ...
啟思收了n班pm,我在考慮中...think和啟思都pm,上了k學費相差太遠,所以好大考慮...

請問n班其實做咩架?老師們有愛心嗎?

引用:我囡囡上年也是啟思、迦南及靈糧收了,其實

原帖由 decmama 於 13-11-14 發表
我囡囡上年也是啟思、迦南及靈糧收了,其實啟思和靈糧都是HAPPY SCHOOL, 而論學術方面應是迦南較好,如果論 ...
咁你囡囡返am or pm呀?

引用:Quote:原帖由+mawingyinhk+於+13-11-17+發

原帖由 babyhk 於 13-11-17 發表

...
係呀,尤其最後係禮堂玩嗰part,會見到兩位老師中間既密契!笑容又好!

回覆 Deluxemo 的帖子

是上午班的
‹ 上一主題|下一主題