用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 和仔仔interview K1 時,如何令佢表現好D? ...
go

和仔仔interview K1 時,如何令佢表現好D? [複製鏈接]

未排到S位,報左附近的K1想讀住先

想到面試,到時仔仔會四圍走和大叫,十問九不答,真係好embarrassed.

你們和仔仔interview K1 時,如何令佢表現好D?
   1    0    0    0

引用:未排到S位,報左附近的K1想讀住先想到面試

原帖由 rd21gn54 於 13-10-10 發表

想到面試,到時仔仔會四圍走和大叫,十問九不答,真係好embarrassed.
順其自然吧,因為真係控制唔到佢地。其實好多有經驗老師都可睇得出邊d可能係sen 學生。我細b讀個間仲要小朋友食檸檬同玩cream 黎測試。

小朋友有讀n班嗎? 如果有,上堂也周圍走嗎?

practice at home

回復 BKVIP 的帖子

佢無上N班。因為我覺得佢未得。何謂sen學生?

rd21gn54 發表於 13-10-11 15:12

佢無上N班。因為我覺得佢未得。何謂sen學生?
SEN =SPEICAL EDGICATION  NEED ,特殊教育需要.

回復 bauhiniakan2000 的帖子

ic, thanks

食檸檬同玩cream 點測試到佢地係SEN?

引用:回復+BKVIP+的帖子 食檸檬同玩cream+點測

原帖由 rd21gn54 於 13-10-11 發表

食檸檬同玩cream 點測試到佢地係SEN?
因為有d a 仔係會怕一pat pat 嘅嘢,拒絕試新嘢. 檸檬好少人會就咁俾小朋友食,同太刺激,唔好話a 仔,普通小朋友都唔係個個受到。

It is torturing. 有無搞錯!

rd21gn54 發表於 13-10-10 12:08

面試時兩個家長一齊去
,同佢做一輪佢最鍾意玩既,同俾佢最鍾意既野佢食,令他開心D,同佢講左會去學校,同埋未面試前帶佢去學校同佢講左先,如學校在你附近又有公園俾佢玩,就帶去多幾次先至去面試,記住A仔任何事前都要有预告,睇下以下 D LINK 幫唔幫到你

http://youtu.be/XMgin3v7vNI

http://youtu.be/uGy_mHo031k

http://youtu.be/VBo4jyykqa4

回覆:和仔仔interview K1 時,如何令佢表現好D?

我會建議你係interview 坦白同老師講你仔仔的情況。如果唔係有機會入左去會比老師投訴佢坐唔定,影響其他同學,跟著由校長出面請佢離開。呢個情況,我大b試過。所以e十報咩學校,都會同老師講左先。
同埋入左果d唔歡迎A仔gei學校,通常d老師都唔多理阿仔,捉佢埋一邊唔好影響人就算,某程度上,佢返學只不過係你見少佢三個鐘,對於佢來講,冇咩得著。

小孩面試只能順其自然。我大仔唔係自閉都有齊所有令人尴尬的狀況,所以唔緊要,有愛心的學校會協助你小孩冷靜。越擔心越表現差。平常心,練習下,加油
‹ 上一主題|下一主題