用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗學校(小學部) 玫瑰崗及高主敎點揀
go

玫瑰崗及高主敎點揀 [複製鏈接]

玫瑰崗及高主敎點揀?  因同一時間interview,如遲半小時才到, 邊間比入的機會大?
   2    0    0    0

引用:玫瑰崗及高主敎點揀?++因同一時間interview

原帖由 yusinkam 於 13-10-06 發表
玫瑰崗及高主敎點揀?  因同一時間interview,如遲半小時才到, 邊間比入的機會大? ...
我撞晒,只可選一間,點選好!

如論中學, 咁高記BAND1C的確係有優勝。
兩間都係灣仔區, 高小收左就冇得抽獎, 玫小收左可以大抽獎。
我會先去高小, 之後即飛的上玫小IN。
萬一高小唔收, 仲有玫小機會麻。

如兩間都收,點揀,怕高小英文太深

玫小英文絶對唔差,若要考慮升中的話,男仔就當然高小啦!

小兒剛有高主教和玫瑰崗offer, 不知怎選擇?本人喜歡玫瑰崗的英文程度和可學習西班牙話,但升中派位好像不太好,而且玫中口碑不好。高主教聽講好似幾谷,快小兒功課追唔上,但高主教中學是brand 1,很吸引。小兒是活躍好動型,可以定下來做功課,但專注力不長久,哪一間學校比較適合呢?

回覆:Ultramama2008 的帖子

Please choice 玫瑰岡, 放高小給我們.  

一笑

聽說高小英文比玫玫小差。幼稚園就一定玫幼好多

回覆:玫瑰崗及高主敎點揀

個人幼稚園喜歡玫瑰崗, 小學和中學喜歡高主教

‹ 上一主題|下一主題