用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 多謝!
樓主: 小K
go

多謝! [複製鏈接]

回覆:教署家訪

借地址者,乞人憎也!若知情者,當必舉報!

引用:只係好奇地問下啫?

原帖由 小K 於 13-09-21 發表
只係好奇地問下啫?
經一事,長一智。為人父母者,要明白什麼叫瓜田李下。

回復 luluhaha 的帖子

以身試法?諗都唔好諗!

如用假既地址証明,就干犯:

http://www.hklii.hk/chi/hk/legis/ord/200/s73.html
第200章 第73條 使用虛假文書的罪行

任何人知道或相信某虛假文書屬虛假,而使用該文書,意圖誘使另一人接受該文書為真文書,並因接受該文書為真文書而作出或不作某些作為,以致對該另一人或其他人不利,則該名首述的人即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁14年。

如作出虛假宣誓,就干犯:

http://www.hklii.hk/chi/hk/legis/ord/200/s40.html
第200章 第40條 使用虛假誓章

任何人故意使用其知道是屬虛假或不相信是屬真實的誓章作任何用途,則不論該誓章在何處宣誓,均屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁7年及罰款。

萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

引用:講得多,+仲教左人點去借地址........所以有

原帖由 Charlotte_mom 於 13-09-21 發表
講得多, 仲教左人點去借地址........
所以有d我點都唔講, 等佢地心思思 ...
其實上網睇教育局咪一清二楚,間屋自己既,人地唔問都睇得出啦!

無景轟,吾會想起呢個問題....

回覆:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

一如既往,問這類問題最後都係自己知衰刪post! 不要說人怨枉你,自己話自己住34網抽協恩,又搵觀塘校巴,又話自己住九龍,版主無講錯,總有紀錄。可惜不是每樣都可以delete,明眼人一睇就知!仲要扮innocent發惡,不知所謂

引用:一如既往,問這類問題最後都係自己知衰刪po

原帖由 hotpot_lover 於 13-09-22 發表
一如既往,問這類問題最後都係自己知衰刪post! 不要說人怨枉你,自己話自己住34網抽協恩,又搵觀塘校巴,又 ...
Quote:原帖由 小K 於 11-3-8 21:24 發表
我住34校網,有人話抽籤唔一人定仲獎,如果讀埋KD,唔知機會大嗎???

讀協幼為一好處,係可以叩門 .因協小只接受協幼小朋友的.
我女女現讀協小 , 住34綱 ,吾係讀協幼 ,大派彩時派到 ,我開心到飛起
不過幾年後協小或會轉直讀 ,基本上可全收協幼上協小 .

回覆:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

請問,發生什麼事了?

thanksssssssssss

引用:Dear+all,+please+kindly+stop+this+discus

原帖由 小K 於 13-09-22 發表
Dear all, please kindly stop this discussion from now on. I am not the parent what you were talking  ...
一對twins 讀嘉諾撒聖心,揾校巴去kwun tong, 但話自己住net34, 再問net 12 派位選校問題

07年註冊都可以話 I just joined this forum recently

chanti 發表於 13-9-22 02:10
一對twins 讀嘉諾撒聖心,揾校巴去kwun tong, 但話自己住net34, 再問net 12 派位選校問題

...

此地無銀, 要知邊對twins响嘉諾撒聖心升小, 實有好多家長知。
希望樓主最後唔借地址啦..

回覆:Christi 的帖子

樓主問教署抽查會點查法喎!

引用:每個人都可以發問,+不過奉勸借地址的家長(s

原帖由 Charlotte_mom 於 13-09-21 發表
每個人都可以發問, 不過奉勸借地址的家長(since呢個topic一定會吸引好多有心想知既人入黎), 咪話我唔提大家 ...
如果唔係咁多xxxxxxxxxxxxxx,我都唔入黎睇下發生乜事,版主好勁,句句到肉!

引用:Quote:原帖由+小K+於+13-09-22+發表Dear+al

原帖由 chanti 於 13-09-22 發表

...
師兄知道樓主有對聖心幼稚園K3孖女??

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+13-09-21+

原帖由 seamama 於 13-09-22 發表
如果唔係咁多xxxxxxxxxxxxxx,我都唔入黎睇下發生乜事,版主好勁,句句到肉!

...
版主有底,知道邊挺人又想借題發揮啫,講真今次版主都無話開post者啲乜,只是反應過大,對號入坐。

引用:Dear+all,+please+kindly+stop+this+discus

原帖由 小K 於 13-09-22 發表
Dear all, please kindly stop this discussion from now on. I am not the parent what you were talking  ...
嘩,提出書面投訴!請寫清楚名字聯絡資料(切勿用假地址),匿名是不受理。官方應會把閣下所有發言記錄列出,以求作出合適行動

Jane1983  係wor!樓主記住  發表於 13-9-22 12:33

嘩.....似乎真係有D野咁喎!!! 唔係駛咩驚到全部留言變晒 "x" 呀!!!
希望每天開心渡過 ;-)

回覆:Jessy 的帖子

人哋借地址關你鬼事咩,網上有幾多真有幾多假,提醒咗佢咪得羅,仲要起人底。

連以前出過既回覆都改埋?

‹ 上一主題|下一主題