用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 多謝!
go

多謝! [複製鏈接]

多謝大家意見。我深感後悔亦感到失望被家長誤以為我用假地址。我以為提出一條簡單問題"教署家訪"給大家討論,但換來一大批攻擊和嘲諷。作為父母,我深深體會。我也再此聲明,我從來沒有用假地址,這些違法的行為,作為父母絕不應該做的。
或許這個問題令人有假設性的想法,說我用假地址。在此說聲不好意思!所以我更換了個題目只希望停止留言。我知在網絡世界上有很多不同的人,我再寫再刪改,只會令人覺得我做了一些唔想被人知的事,但事實並非如此。希望你們體晾,謝謝!
   1    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

引用:形式是點樣?查什麼?睇什麼?

原帖由 小K 於 13-09-21 發表
形式是點樣?查什麼?睇什麼?
光明正大怕咩查?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

醒目開學勳章 王國長老

引用:只係好奇地問下啫?

只係好奇地問下啫?
點解會查?如果吾係有可疑(俾人舉報借地址),教署都懶得花人力物力去查

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

引用:你錯了!唔一定!我聽說就算自己一直都住係

你錯了!唔一定!我聽說就算自己一直都住係個區,無轉個地址,都無端端收到信話做家訪。所以我想睇下有無家 ...
既然你認為版主都答錯,你還是直接去教署查詢一個正確答案吧!

你錯了!唔一定!我聽說就算自己一直都住係個區,無轉個地址,都無端端收到信話做家訪。所以我想睇下有無家長遇到此事。想知道佢地上來之後做什麼,有無野要簽番比佢地做紀錄!

聽說?!只憑「聽說」就有能力判定人地係錯,咁其實你都所知甚多,仲使乜
上黎EK浪費能源?

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

醒目開學勳章 王國長老

每個人都可以發問, 不過奉勸借地址的家長(since呢個topic一定會吸引好多有心想知既人入黎), 咪話我唔提大家

ek每次發言, history都睇得返, 以往ek都發生過自己口沒遮攔, 講晒自己住邊, 自己仔女讀邊間咩名, 但又不停問名校網, 最後攪到俾被網友舉報用假地址, 取消學位的

做人不要太囂張, 蝕底的是自己!

回覆:Charlotte_mom 的帖子

你提醒左人

醒目開學勳章 王國長老

講得多, 仲教左人點去借地址........
所以有d我點都唔講, 等佢地心思思

回覆:Charlotte_mom 的帖子

回覆:教署家訪

的確朋友住41網被抽查

回覆:karen55407 的帖子

又係Net12出事!上年那位用假地址入了聖約瑟的學生,最終都不感註冊。
還給人大起底!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

引用:我提出這篇問题只是作為一個要準備參與小一

我提出這篇問题只是作為一個要準備參與小一選校的家長一個普通人問的問題,並不是像版主想得那麽復雜,又或 ...
樓主,可能大家一時間文字溝通上有誤會,勿上心!

一句說話,就變成。我都唔更留言

醒目開學勳章 王國長老

引用:版主,你不喜歡我的意見,請隨意删除吧!

版主,你不喜歡我的意見,請隨意删除吧!
這個主題不會删除,文責自負。 最多只會關帖。

版主回覆只想提醒會員,如真想知怎樣家訪,建講向教署查詢。亦請不要對號入座。

閣下亦可月用搜尋功能去查閱以往的討論資料。

主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

其實家家有本難念的經,好似我朋友住41,諗住搬,但點都要派咗位先搬啦,但又想知家訪的期限是到明年6月定9月,我都話唔使問啦,住多兩年啦!爲咗小朋友忍下啦,問邊個都疑心你假地址
‹ 上一主題|下一主題