用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91網!朱小、蕭小點簡好丫~~~
go

91網!朱小、蕭小點簡好丫~~~ [複製鏈接]

其實,我地係88網的...
今日參觀完91網朱小及蕭小2間心儀小學既簡介會...

但我地得果15分...仲要跨區...機會極微...所以一直希望能於自行階段中,楝蕭小希望成功比率會大些!

但依家阿女話好喜歡朱正賢...(因近家係主因)
但爸爸就心儀蕭漢深...(因自行機會率大些)

唉,咁點算好呢,因自知15分㨂朱小死梗咖噃,極度煩透,!麻煩大家可以比些意見我嗎?謝謝丫

1    0    0    0

沙田排前係二呂,
朱小及蕭小並非大熱, 隨心填.

二間有無校車到?

引用:其實,我地係88網的... 今日參觀完91網朱小

回覆:91網!朱小、蕭小點簡好丫 ...

多謝你們既意見!兩間都有校車到咖!
得果15分...我相信抽唔到朱小既比率會較高...咁到大抽獎時就要選大圍次選既小學了...而蕭小因冇選可能不受叩門呢

其實朱小都唔容易入, 我十五分揀左朱小, 大抽奬甲一,乙一都是朱小, 但一律全軍覆沒, 最后自行叩左沙循. 現在都讀得很開心呢

引用:其實朱小都唔容易入,+我十五分揀左朱小,+大

原帖由 OasisMa 於 13-09-16 發表
其實朱小都唔容易入, 我十五分揀左朱小, 大抽奬甲一,乙一都是朱小, 但一律全軍覆沒, 最后自行叩左沙循. 現 ...
你好,可以分享下沙循有咩好?你覺得學校老師如何?功課多唔多呀?校舍會唔會好舊?唔該晒你

其實88網都有幾家好學校,例如聖心,沙官,陳元喜等等!為何要選91網?如果自行第一輪91網失手,就二頭唔到岸,三條一你又唔可能有,現在競爭咁激烈,真是要小心而填呀!

引用:其實朱小都唔容易入,+我十五分揀左朱小,+大

原帖由 OasisMa 於 13-09-16 發表
其實朱小都唔容易入, 我十五分揀左朱小, 大抽奬甲一,乙一都是朱小, 但一律全軍覆沒, 最后自行叩左沙循. 現 ...
請問小朋友是小一嗎?
上年111都唔得,咁今年競爭重大,咪好緲忘?
咁請問沙循你放第幾位? 最後派咗去邊?
好想上界媽媽爸爸,分享一下你們怎排同結果,作個參考

我得十五分,很好彩第一輪自行朱小已收咗,佢個同班同學好似第一排一呂但抽唔到但叩門成功入朱小

回覆:91網!朱小、蕭小點簡好丫 ...

謝謝你們詳細既解答!感激感激

回覆:bb0826 的帖子

2013年,15分入到朱小?真好運

Eggking 發表於 13-9-16 23:14
2013年,15分入到朱小?真好運
係呀!舊年自行中咗今年讀小一,算好彩了,我地只得十五分,不敢博培基呂明才,我女又怕羞大抽獎如果衰咗叩門機會應極微

引用:Quote:Eggking+發表於+13-9-16+23:14+2013

‹ 上一主題|下一主題