用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 天水圍邊間幼稚園好呀
go

天水圍邊間幼稚園好呀 [複製鏈接]

天水圍邊間幼稚園好呀

如題

Re: 天水圍邊間幼稚園好呀

UP

大埔浸信會幼稚園天澤村分校,聽人講幾好,d老師好young同好有活力。

但聽講今年有

天水圍的幼稚園我會揀元朗商會!

醒目開學勳章

天耀果邊啲唔差架,可考慮!
我女2001年1月8日QE出世  

係呀係呀!天耀個邊o的幼稚園大多數都唔錯﹐不過稍為舊d !
見到gloriap 就醒起﹐仲有"聖葉理諾"都好好﹐環境、老師唔錯﹐尤其想入"天天"!
如果想一條龍﹐就天瑞伊幼﹐不過人地話好﹐我自己覺得麻麻地!
如果入少少﹐仲有間翰林﹐好似都好多人爭住報讀﹐我記得佢地話佢地面試時會見埋家長﹐大意係睇埋家長可唔可以同佢地配合!

醒目開學勳章

soong 寫道:
係呀係呀!天耀個邊o的幼稚園大多數都唔錯﹐不過稍為舊d !
見到gloriap 就醒起﹐仲有"聖葉理諾"都好好﹐環境、老師唔錯﹐尤其想入"天天"!

咁妳都醒起我女讀聖葉理諾?!而家差咗少少啦!但都可接受。但"天天"民意就話而家校風好差!功課、考試多又深、壓力!小朋友好辛苦~~~~咁....即大人都辛苦!有好多後悔     

gloriap 寫道:
咁妳都醒起我女讀聖葉理諾?!而家差咗少少啦!但都可接受。但"天天"民意就話而家校風好差!功課、考試多又深、壓力!小朋友好辛苦~~~~咁....即大人都辛苦!有好多後悔     

之前我有追你地聖葉個topic 嘛 所以咪認得你咯!聽講伊分近呢兩年校風都差左﹐學校d 野真係話唔埋﹐一屆屆唔同o既﹐係咪人的素質問題呢? 你囡囡都要諗小學喇呵?我有個朋友覺得天主教中學的學生好純﹐佢都有諗過天天﹐但佢讀商會﹐佢話商會K2下學期開始中英默書喇 咁快就要開始漫長的"苦戰".....
天水圍的小學暫時我仲未聽到獅子會(負面)的消息咋(touch wood)!

係呢想請問你﹐平均一星期五日﹐睇三歲小朋友4 至5個鐘﹐唔駛煮飯佢食﹐一個月大概幾錢左右呢?

唉............天水圍真係間間都係咁上下,
最重要真係要家長同小朋友
[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled7.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled8.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled6.jpg[/img]

醒目開學勳章

soong 寫道:
係呢想請問你﹐平均一星期五日﹐睇三歲小朋友4 至5個鐘﹐唔駛煮飯佢食﹐一個月大概幾錢左右呢?

唔駛食....沖涼呢??....只湊放學....我意見2000以下...

gloriap:
唔駛沖涼.....如果2000都好貴下...哈哈!我見有個朋友三歲女湊全日都唔駛二千(真係好抵呵?)﹐仲諗住5百蚊左右都得添   仲諗住搵惠康/百佳兼職收銀做時搵人睇住個女....

醒目開學勳章

soong 寫道:
gloriap:
唔駛沖涼.....如果2000都好貴下...哈哈!我見有個朋友三歲女湊全日都唔駛二千(真係好抵呵?)﹐仲諗住5百蚊左右都得添   仲諗住搵惠康/百佳兼職收銀做時搵人睇住個女....

唔駛冲就1000左右都得!(視乎大家傾價啫!)
3歲湊全日....真好抵?!真係要2000左右呀!食都要計嘛!
‹ 上一主題|下一主題